Okul müdürlerine yeni düzeleme!

Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürleriyle ilgili yeni bir düzenleme getiriyor. Düzenlemeye göre 4 yıllık görev süresini dolduran okul müdürlerinin kaderini puanla sistemi belirleyecek. Okul müdürleri görevde kalmak için en az 75 puan almak zorundalar.4 yıl

Okul müdürlerine yeni düzeleme!

Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürleriyle ilgili yeni bir düzenleme getiriyor. Düzenlemeye göre 4 yıllık görev süresini dolduran okul müdürlerinin kaderini puanla sistemi belirleyecek. Okul müdürleri görevde kalmak için en az 75 puan almak zorundalar.

4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevleri yeni yasa ile sona erdi. Peki hangi okul müdürü görevine devam edecek hangisinin görevi sona erecek? Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim- öğretim dönemine kadar 4 yılını dolduran 17 bin okul müdürü ile ilgili çalışmalarına başladı.

Peki okul müdürlerini kimler değerlendirecek?

Okul müdürleri için değerlendirme formlarında ilçe milli eğitim müdürü yüzde 25, insan kaynakları ilçe şube müdürü yüzde 20. Okuldan sorumlu ilçe şube müdürünün ise yüzde 15 etkisi olacak.

Değerlendirme formunda okul aile birliği başkanı ve yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı da yüzde 10 etkili olacak. Ayrıca, en kıdemli öğretmen ile kıdemi en az öğretmen yüzde 10 ve öğretmenler kurulunca seçilecek 2 öğretmen de yine yüzde on oranında değerlendirme formlarında görüşlerini bildirecekler. Aynı zamanda okulun sınavlardaki başarısı, yarışmalarda aldığı ödüller gibi başarıları da okul müdürünün puanına yansıyacak.

Okulların kapanması ile birlikte görevleri sona eren 4 yılını doldurmuş okul müdürleri için milli eğitim bakanlığı yeni bir yönetmelik yayınladı.

O yönetmeliğe göre yeni görevlendirme olana kadar eski yöneticilerin görevlerine devam edeceği belirtildi. Yani şu anda milli eğitim bakanlığı değerlendirmeleri yaparken mevcut okul müdürleri görevlerine devam ediyor.

Ve tüm bu değerlendirmeler sonucunda puanı 75 ile 100 arasında olan okul müdürleri mevcut okullarında görevlerine devam edecek. En az 75 puanı alamayan okul müdürleri ise ya emekli olacak ya da öğretmenliğe geri dönecek. Bu müdürlerin yerine de atama yönetmeliği esas alınarak okular açılmadan yeni okul müdürleri atanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem