Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 2024 öğretmen atamaları ne zaman?

Binlerce öğretmen adayının gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'nda. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmen atamalarında branş ve kontenjan dağılımı nasıl olacak? İşte detaylar...

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 2024 öğretmen atamaları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünde düzenlenen resepsiyonda, öğretmen atamalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmen atamalarında branş ve kontenjan dağılımı nasıl olacak? İşte merak edilenler haberimizde...

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama takvimi ve kontenjan dağılımı hakkında bilgi veren Tekin, Kabine toplantısının ardından belirlenen rakamların açıklanacağını ifade etti.

Öğretmen atamalarının tarihi ve branş bazında kontenjan dağılımı hakkında detayların yakın zamanda netleşeceğini belirten Tekin, geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada atama sayısında uzlaşmaya varıldığını duyurmuştu. AK Parti iktidarları döneminde yapılan 799 bin 517 öğretmen atamasına değinen Tekin, "1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 75'ini biz atadık." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde mümkün olan en yüksek sayıda atama yapma konusunda hemfikir olduklarını aktaran Tekin, "Atama yapacağız, burada problemimiz yok." dedi. 2023 KPSS puanları ile ilgili sürecin devam ettiğini ve puanların heba olmayacağını vurguladı.

"RAKAMDA UZLAŞTIK"

Daha önce belirtilen 68 bin öğretmen açığı ile bu yıl yapılacak atamaların birbiriyle karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Tekin, bu rakamın atama sayısı anlamına gelmediğini, fakat bu yılki ihtiyaçlara yönelik çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Önümüzdeki hafta yapılacak Kabine toplantısında son rakamların açıklanması bekleniyor. Bakan Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı ile birlikte belirlenen rakam konusunda Cumhurbaşkanı ile uzlaştıklarını ve bu bilginin kısa süre içinde kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler