Öğrenci Meclisinin hedefi TBMM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa imzalanan protokolle "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi" kapsamında faaliyetlerini yürüten Türkiye Öğrenci Meclisi, 12. dönemde TBMM'de toplanmak istiyor.Trabz

Öğrenci Meclisinin hedefi TBMM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa imzalanan protokolle "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi" kapsamında faaliyetlerini yürüten Türkiye Öğrenci Meclisi, 12. dönemde TBMM'de toplanmak istiyor.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde açıklama yapan Trabzon İl Öğrenci Meclisi Başkanı Sefa Aydın, ülke genelinde 17 milyonu aşkın tek resmi temsilci Türkiye Öğrenci Meclisinin 12. döneme girdiğini söyledi.

Aydın, Türkiye Öğrenci Meclisinin genel seçimlerden sonra temsil anlamında en büyük seçim olma özelliğine sahip olduğunu ifade ederek, "Bu özelliği dolayısıyla ülkemiz demokrasisinin gelişmesi ve yeni liderlerin yetişmesi açısından çok önemli yeri bulunmaktadır" dedi.

Ülkenin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Aydın, "TBMM ve MEB tarafından ortaklaşa imzalanan protokolle "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi" kapsamında faaliyetlerini yürüten Türkiye Öğrenci Meclisi, yönergede TBMM'de toplanacağı açıkça ifade edildiği halde 2 yıldır TBMM dışında toplanmaktadır" diye konuştu.

Meclis üyeleri olarak beklentilerini açıklayan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler Türkiye Öğrenci Meclisi birleşiminin yeniden ve yönergede de olduğu gibi TBMM Genel Kurulu'nda ve bir defayla sınırlandırılmamasını istiyoruz. Meclisimizin tanıtımı ve taleplerimizin geniş kitlelere ulaşması açısından TBMM'de toplanması büyük bir öneme sahiptir. Bunlarla birlikte çalışma bölgesine göre meclislerimize çalışma ofisleri ve faaliyetlerinin yürütülmesi adına bütçe ayrılmasını talep etmekteyiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler