Oğlunun Katili Vekil Oldu

Yıldız Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu Mithat Koçulu, "sol görüşlü" olduğu için öldürüldüğünde 28 yaşında ve iki yıllık evliydi.

Oğlunun Katili Vekil Oldu


Yıldız Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu Mithat Koçulu, "sol görüşlü" olduğu için öldürüldüğünde 28 yaşında ve iki yıllık evliydi. Karısı 23, oğlu henüz 11 aylıktı.

Mithat Koçulu'yu öldürmekten sanık olan Atila Kaya, olaydan 27 yıl sonra MHP'den milletvekili seçildi. Ölen gencin annesi ise "Yasalar affetse de ben affetmiyorum. Eline kan bulaşan biri o koltuğa yakışır mı? Oğlumun katilinin milletvekili koltuğuna oturtulmasını Türkiye Cumhuriyeti'ne yakıştıramıyorum. Bir gencin geleceğini elinden alan, çocuğunu babasız bırakan insanlar bizim vekilimiz olamaz" diye isyan ediyor.

MİTHAT TEK ÇOCUKTU

Beş çocuklu ailenin tek erkek evladı olan Mithat Koçulu öldükten sonra ailesinin yaşamı tamamen değişti. Cinayetten iki yıl sonra aile İstanbul'a göç etti. Baba Şerafettin Koçulu'nun kalbi daha evladını toprağa verdikten sonra tekledi. Bir kez baypas oldu. 7 yıl sonra da kalbi tamamen durdu. Mithat Koçulu'nun eşi ve oğlu da yurtdışında yaşamaya başladı.

MÜEBBET HAPSE MAHKUM OLMUŞTU

İstanbul 3. Bölge'den milletvetili seçilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, 19 Haziran 1980'de ülkücü arkadaşı Mustafa Yenişeker ile birlikte Mithat Koçulu'yu öldürdükleri iddiasıyla yargılandığı davada müebbet hapse mahkûm oldu. Kaya 1991'de afla serbest kaldı. Pazar günü de milletvekili seçilerek Meclis'in yolunu tuttu.

YSK'YA DİLEKÇE VERDİLER

Kaya, Meclis'e gitmeye hazırlanırken, gencecik oğlunu toprağa veren 80 yaşındaki anne Hidayet Koçulu ise "sesinin yettiğince" isyan ediyor. Kaya'nın milletvekili adayı gösterildiğinde adaylığın kabul edilmemesi için Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdiklerini söyleyen Koçulu, şöyle konuşuyor:

"Oğlum sol gürüşlüydü. 24 yaşında Kars'a döndü. İnşaat işleri yapmaya başladı. Kars küçük yer. Sol görüşlü olduğu için göze battı Mithat."

ANNENİN 27 YILLIK İSYANI

Atila Kaya'yla bir hesaplaşma içinde olmadıklarını söyleyen Hidayet Koçulu, "Gücünü kullanarak insan öldürmekten yargılananlar Meclis'te nasıl yer alır? Eğer burası bir hukuk devletiyse, eğer adalet varsa, böyle birinin milletvekili olarak o sandalyeye oturmaması lazım. Genç nesillere, yeni kuşaklara, bu insanın hangi yönünü örnek göstereceksiniz?" diye isyan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem