Öcalan: ’’IŞİD’den kimseye fayda gelmez’’

İmralı Adası'nda hükümlü bulunan terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyinin IŞİD'den kimseye fayda gelmeyeceğini söylediğini iletti.Sabah saatlerinde Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen terörist başı Abdullah Öcalan'

Öcalan: ’’IŞİD’den kimseye fayda gelmez’’

İmralı Adası'nda hükümlü bulunan terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyinin IŞİD'den kimseye fayda gelmeyeceğini söylediğini iletti.

Sabah saatlerinde Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen terörist başı Abdullah Öcalan'ın ağabeyi Mehmet Öcalan, vasisi ve avukatı Mazlum Dinç, görüş için İmralı adasına gitti. Adadaki bayram ziyaretine diğer mahkumlardan Şeyhmuz Poyraz'ın oğlu Halil ve 5 yaşında torunu Kemal Pir Poyraz, Cumali Karasu'nun kardeşi Ramazan Karasu da katıldı.

Görüş sonrası Gemlik ilçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen Mehmet Öcalan, aile görüşü yaptıklarını söyledi. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın Suriye'deki Rojava ve IŞİD için genel bir değerlendirme yaptığını kaydeden Mehmet Öcalan sözlerini şöyle sürdürdü:

"IŞİD ile sonuna kadar mücadele yapılacaktır. IŞİD'in arkasında kim varsa onunla da mücadele edilecektir. Bu IŞİD kimseye bir fayda getirmez. Onu destekleyen güçlerde bir gün en büyük zararı görecektir. IŞİD ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu IŞİD Ortadoğu'ya hiçbir fayda getirmez".

Ayrıca 8 haftadır görüş için başvurduklarını ifade eden Mehmet Öcalan, "Benimle bir avukat arkadaş da birlikte gittik. Her birimize yarım saat verildi. Hakkımız 3 saatti. Bu hukuki anlamda doğru bir şey değildir. Onu bu adaya biz getirmedik, devlet getirdi. Yasal hakkımız kullanmak istiyoruz. Ama sistem bu hakkımızı gasp ediyor. Bu doğru değil" diye konuştu.

3 yıldır avukatlarının hükümlü olan ağabeyi ile görüştürülmeme konusunda ise Öcalan, "Bu hukuksuzluğun en büyüğüdür. Bu görüşmeye avukatları daha almıyorlar. Bu süreç devam edecekse ilk olarak avukatların görüşmeye gitmesi gerekir. Bunu aile olarak da halk olarak da istiyoruz" dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir görüşme yapmadıklarını kaydeden Mehmet Öcalan, "Cumhurbaşkanı konusunda bir görüşme yapmadık. Yerel yönetimler üzerinde değerlendirmeler yapıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler