O çirkin pankarta Türkler sessiz kalmadı

Almanya’da futbol terörü.. “Faşist Türkiye” pankartı ile sahaya çıkarak ülkemizi aşağılamak isteyenler için Alman Futbol Federasyonu'nun harekete geçmesi isteniyor

O çirkin pankarta Türkler sessiz kalmadı

Haber61 Haber Servisi

Almanya’nın Düren Kentinde terör örgütü PKK yandaşları Mehmetçiğin Barış Pınarı harekatını protesto etmek için sahaya “Faşist Türkiye” afişi ile çıktılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu o çirkin pankarta Almanya’da yaşayan Türkler sessiz kalmadı. Düren Karadenizliler Derneği Başkanı Feyzullah Yurtsever ile birlikte 7 dernek ortak  açıklama yaparak hem yaşanan olayı kınadı hem de Alman Futbol Federasyonu istifaya davet etti.

Trabzonlu hemşerimiz Düren Karadenizliler Derneği Başkanı Feyzullah Yurtsever yaşananları kardeşlik projeleri koordinatörü Ahmet Külekçi’ye şu şekilde anlattı: “Bu hafta sonu Düren Amatör Liginde oynanan TUS 08 Langerwehe/SV Kürdistan Futbol karşılaşması öncesi ülkemizin güvenliği noktasında Suriye’ye gerçekleştirdiği Barış Pınarı operasyonu protesto etmek için iki futbol takımın açtığı “Faşist Türkiye” pankartı sportmenliğe ve insanlığa sığmamıştır. Ülkemizi aşağılayan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı küçümseyen kelimeler içeren bu pankartı Almanya’da yaşayan sadece biz Türkler değil Almanların da kabul etmesi düşünülemez. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanına ve milletine hakaret edemez. Ellerindeki bu pankartla ırkçılık yapan takımlar ve yönetimleri hakkında Alman Futbol Federasyonunu UEFA’ya şikayet ediyor, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Dürendeki Sivil Toplum örgütleri olarak bu işin takipçisi olacağız. Biz Türkler Almanya’da Düren’de dünyanın neresinde olursak olalım barış içinde kardeşçe-huzur ve güvenli bir ortamda yaşamayı ilke edinmişizdir .Ülkemizi-bayrağımızı ve vatanımız sonuna kadar her platformda savunmaya ve sahiplenmeye devam edeceğiz.
O çirkin pankarta Türkler sessiz kalmadı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler