O asker şehit sayılmadı!

Özgür Bedir'in kuzeni Avukat Şehmuz Bedir, kendilerine bilgi verilmediğini, kuralların nasıl uygulandığını anlamadıklarını, görev başında öldürülen askerlerinin şehit sayılması gerektiğini söyledi.Hakkari'de dün akşam saatlerinde merkeze 15 kilometre uzak

O asker şehit sayılmadı!

Özgür Bedir'in kuzeni Avukat Şehmuz Bedir, kendilerine bilgi verilmediğini, kuralların nasıl uygulandığını anlamadıklarını, görev başında öldürülen askerlerinin şehit sayılması gerektiğini söyledi.

Hakkari'de dün akşam saatlerinde merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Zap Jandarma Karakolu'nda meydana gelen olayda, İzmirli 22 yaşındaki jandarma er Özgür Bedir, koğuş nöbeti tuttuğu sırada tartıştığı arkadaşı tarafından vuruldu. Vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralanan Bedir, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yapılan otopsinin ardından Özgür Bedir'in cenazesi, yakınlarına teslim edildi.

AİLE TEPKİLİ

Özgür Bedir'in hayatını kaybetmesinin ardından yakınları şehitlik ünvanının verilmesini istedi. Ancak askeri yetkililer, ailenin bu isteğini, Jandarma Genel Komutanlığı'nın incelediğini, bunun sonucunda da şehit ünvanının verilemeyeceğine karar verdiğini açıkladı. Karara Özgür Bedir'in, ailesi ve yakınları, tepki gösterdi. Özgür Bedir'in cenazesini teslim almak için Adnan Menderes Havalimanı'na giden aile adına Avukat Şehmuz Bedir açıklama yaptı.

Kendilerine hiçbir bilginin verilmediğini söyleyen Şehmuz Bedir, "Kuralların nasıl uygulandığını anlamadık. Görev başında öldürülen askerlerinin şehit sayılması lazım. Ama bizim askerimize bu şerefli ünvanı vermediler. Jandarma Genel Komutanlığı'na avukat arkadaşlarımız gitti. Onlara da bugün cumartesi denmiş ve cevap verilmemiş. Ailesi burada açıklama bekliyor. Bizim askerimizin gömülmesi gereken yer şehitliktir. Ama bu talebimiz yerine gelmezse, hukuksal yollara başvuracağız. O ünvanı almak için dava açacağız. Yargılama sonrasında şehitlik ünvanı verilmese bile bu kez bizler, onun naaşına saygıdan dolayı mezardan çıkartıp şehitliğe gömülmesine izin vermeyiz. Bunun olmaması için bizim şu saatlerdeki çabamız" dedi.

Özgür Bedir için, yarın cenaze töreninin düzenleneceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler