Normalleşme sürecinde 1 Haziran sonrası ne olacak? Bakan canlı yayında açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 1 Haziran sonrası yaşanacaklar hakkında bilgi verdi.

Normalleşme sürecinde 1 Haziran sonrası ne olacak? Bakan canlı yayında açıkladı

1 Haziran'dan sonra ne olacak? Bakan Soylu canlı yayında açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Bakan Soylu herkesin merak ettiği koronavirüs tedbirlerinde 1 Haziran'dan sonra ne olacak sorusuna açıklık getirdi. İşte detaylar...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklaması şu şekilde;  Süreç boyunca sağlık sistemimiz hiçbir zaman alarm vermedi. Aldığımız tedbirlerle vaka sayılarını 63 bin seviyelerinden 11 bin seviyelerine düşürdük. Bu süreci yönetebiliyoruz. Bizim geçişlerimizin de tedbirli olması lazım. Vatandaşlarımız da bu süreçte birçok fedakarlık ortaya koydu. Niyetimiz mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldırabilmek. Aşılamada ivmeyi yakaladığımız zaman rahat bir adım atacağız.

Aşı olmayı teşvik etmek istiyoruz. Biz bütün bakanlıklarımızla karşılıklı değerlendirmeler yapıyoruz. Bazı sektörleri kendim arıyorum ve 'Ne olursunuz biraz daha sabredin' diyorum.

"MÜMKÜN OLDUĞUNCA KISITLAMALARI ORTADAN KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Tedbir doğrudur, tedbirlerimiz olabilir. Aşılamada hızlandırmayı yakaladığımız andan itibaren çok rahat adım atacağımızı ifade edebilirim. Vaka sayısı bu civarda kalırsa cumartesi ve pazar akşamlarında kısıtlama olmasının bize avantaj olacağını düşünüyorum. Burada 1 Haziran'dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum. Şu anda buradan bir ölçü tutturmak, yanıltmak anlamına gelir. Niyetimiz kısıtlamaları ortadan kaldırabilecek adımları atmaktır. Amacımız ters bir rüzgarla karşı karşıya kalmamak için tüm tedbirleri ortaya koymak. Toplu taşıma problem. Gençler toplu taşımaya binmeyin. Sebep; zaten zorunlu binenler var sıkışık hale getirmeyelim. Toplu taşıma konusu yönetemediğimiz alanlardan biridir. Büyükşehirlerde belediyelerle işbirliği yapamıyoruz. Toplu taşıma işini bu dönemde beceremedik.

POLİSLERİN AŞILANMASI

Birinci aşılama bitti, ikinci aşılamada önemli bir noktaya geldik. Vefa sosyal gruplarımız 22 milyon haneye ulaştı. 3-4 milyon insana ödemelerini verdiler. Dünyada olmayan sistemler geliştirdik. Sadece sivil toplum örgütlüğü yapmadılar vatandaşımızın ayağına gittiler. Bu tam anlamıyla herkesin birbirine yardım ettiği özelikle 65 yaş üstü büyüklerimize hürmet ettik. Avrupa'nın hasta seçmeye başladığı zaman biz 'buna müsaade edemeyiz' dedik. Hep beraber önemli bir süreç yaşandı.

"TÜRKİYE'NİN KAPASİTESİ GENİŞLİYOR"

Bugün 19 Mayıs 2021. 102 yıl önce yine uluslararası saldırılara maruz kalmış ve buradan da alnın akıyla çıkmış. Bizi köleleştirmeye çalıştıkları, bizi kısıtlamaya, yok etmeye çalıştıkları bir dönemde gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlar Kurtuluş mücadelesiyle burada oturmamızı sağladı. Bugün emparyalistler aynı stretajiyi devam ettiriyor. 100 yıldır bu saldırganlık devam ediyor. 1960 darbesi Türkiye'deki kayıt dışı siyasetin başlangıcıdır. FETÖ elbaşısı beni küçümsemişti. Bugün bu telaşın temel sebebi, bu saldırganlığın temel sebebi tam da 60'ta kurulan düzenin bu millet tarafından ve sayın cumhurbaşknımızın liderliğindeki tasfiye edilmesi. Türkiye 27 Nisan e-bildirisindeki Türkiye mi? Sanayisi, ihracatı, sosyal güvenliği, üniverisiteleri, hastaneleri... Türkiye'nin kapasitesi genişliyor. Peki, Gezi zamanlarındaki Türkiye mi? Biz bugün simetrik ve asimetrik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz'u kim yaptı, biz mi yaptık. 15 Temmuz'un faili nerede?

ABD'YE SERT TEPKİ

ABD Büyükelçisi randevu istiyor, vermedim, vermeyeceğim, Bugün Cumhurbaşkanımıza saldıranlar 15 Temmuz'un elebaşını ABD'de saklıyorlar. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu?"

CHP'Lİ DURSUN ÇİÇEK'İN "HDP'YE BAKANLIK" İTİRAFI

Mesele sadece bakanlık değil başka işlerde var. Hangi bakanlıklar olduğu belli. Birisi başkan yardımcılığı, diğeri Kandil."

"TÜRKİYE'DE KALAN TERÖRİST SAYISI 260"

Bügün Türkiye'de kalan terörist sayısı 260. Bugün 4 daha gitti Şırnak Beytüşşebap'ta.

TÜRKİYE'NİN UYUŞTURUCU MÜCADELESİ

Türkiye'ye göz koyanlar sadece dışarıda değil. İçeride de bunların şakşakçıları var. Türkiye tarihinin en büyük uyuşturucu ile mücadelesini biz veriyoruz. Dünyanın uyuşturucu ile mücadele eden bir numaralı ülkesi Türkiye."

"BATAKLIK OPERASYONUNUN İÇİNDE FETÖ VAR"

Dünya tarihinde uyuşturucuda mücadele eden bir numara ülke Türkiye'dir. Toplam 1.255 kilo bonzai yakalandı. Daha dün deniz aşırı operasyon yaptık. Riskli bir operasyondu. Esrar, kokain, eroinde sürekli operasyon yapılıyor. Böyle bir tablo dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Cumhuriyet tarihinin ilk uyuşturucudan gelir operasyonu. 2 milyarlık mal varlığı para, 17 şirkete kayyum. Bunu onla çarpın. Bataklık operasyonunda ne oldu? Kim var? İki baron yakalandı. Kemal Bey 'Baronlar nerede' diyor ya. Bataklık operasyonunda dünyanın en büyük baronlardan bir tanesi yakalandı. Bunu Türkiye ilk kez duyuyor, bataklık operasyonu içerisinde FETÖ var ve buna ulaştık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem