“Niye tutukluyum bilmiyorum“

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra dün tahliye edilen gazeteci Vedat Yenerer, “Neden 11 ay tutulduğunu bilmediğini” söyledi.Avukatıyla birlikte geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Yenerer,

“Niye tutukluyum bilmiyorum“

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra dün tahliye edilen gazeteci Vedat Yenerer, “Neden 11 ay tutulduğunu bilmediğini” söyledi.

Avukatıyla birlikte geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Yenerer, “Hayatımda yaşadığım en kötü, en acı ve en üzücü dönemdi. 11 ay sonra da olsa Türk adaleti bu oyuna son verdi” dedi. Kalbinin cezaevindekilerde kaldığını ifade eden Yenerer, Türk adaletinin onlar hakkında da gerekli kararı vereceğine inandığını, cezaevinde kaldığı sürede yaşadığı zorlukları düşündüğünde, aklına korkunç şeyler geldiğini anlattı.

Yenerer, evinin 22 polis tarafından basıldığını bildirerek, “Çakal Carlos bile böyle alınmadı ve bugün itibarıyla ben hala suçumu bilmiyorum. Neden 11 ay tutulduğumu bilmiyorum. Hala bana açıklanmış değil. İddia makamının, savcıların ortaya attıkları iddiaların tamamı yalan, tamamı düzmece. Akıla, mantığa ve her şeyden önce vicdana aykırı” diye konuştu.

Evinde bulunan antika bir tüfeğin “vahim tüfek” olarak kayıda alındığını, bir kitabında yer alan geçmişte terör örgütü PKK'nın ileri gelenlerinin örgütün kamplarında çektiği fotoğraflarının da suç unsuru olarak kabul edildiğini belirten Yenerer, kendisinde Ergenekon ve lobi belgesi bulunmadığını, “msn” kayıtları ve elektronik postalarında da hiçbir şey çıkmadığını iddia etti.

“Ergenekon” adlı bir örgüt olmadığını ve içinde olduğu iddia edilen insanların birbirini tanımadığını savunan Yenerer, “Yüce Türk adaletine güveniyoruz. Hukuk mücadelesinden bugüne kadar hiç dışarı çıkmadık” dedi.

Yenerer, hukuk mücadelesinin sonuna kadar süreceğini anlatarak, cezaevindekilerin en büyük sıkıntısının “yalan haberler” olduğunu, onun dışında herkesin moralinin iyi olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem