Mutfakların Vazgeçilmez Beyaz Eşyası: Bulaşık Makinesi

Keyifli bir sofradan kalktıktan sonra bulaşık yıkamakla uğraşmak ya da gün içerisinde biriken bulaşıklarla baş etmek can sıkıcıdır.

Mutfakların Vazgeçilmez Beyaz Eşyası: Bulaşık Makinesi

Hem zaman hem de enerji israfından kurtulmak için bulaşıkları bulaşık makinesinde yıkamanız tavsiye edilir. Bulaşık makineleri gelişen son teknolojiler ile birlikte birçok farklı fonksiyonel özelliği ve yıkama modu bulunan beyaz eşyalar haline gelmiştir. Kullanımınıza en uygun bulaşık makinesi modelini bulmak için farklı modelleri inceleyerek en doğru seçimi yapabilir, bulaşık yıkamak için harcadığınız zamanı kendiniz ve sevdikleriniz için ayırabilirsiniz.

Mutfakların Vazgeçilmez Beyaz Eşyası: Bulaşık Makinesi

Bulaşık Makinesi Kullanmanın Avantajları

Bulaşıkları makinede yıkamanın birçok avantajı bulunur. Bulaşıkları makinede yıkamak hem su hem de elektrik enerjisinden tasarruf etmenizi sağlar. Bu sayede hem su ve elektrik faturalarınızı düşürebilir hem de dünya serveti olan suyu boşa harcamamış olursunuz. Bulaşıkları makinede yıkamanın sağladığı avantajlardan bir diğeri de makinede yıkanan bulaşıklarda deterjan kalıntısı kalmamasıdır. Bulaşıkları elde yıkarken ne kadar su kullanılırsa kullanılsın deterjan kalıntıları kalabilir. Hem sağlık hem de hijyen açısından problem yaratan bu durumun önüne geçmek için bulaşıklarınızı makinede yıkayabilirsiniz. Makinede yıkanan bulaşıklar hasar görmeden yıkanır. Elde yıkanan bulaşıklar zamanla parlaklıklarını kaybedebilir, makinelerde yıkanan bulaşıklar makinenin parlatıcı kısmında kullanılan parlatıcılar sayesinde ilk günkü parlaklıklarını korur.

Farklı Yıkama Programları Bulunan Bulaşık Makinesi Modelleri

Bulaşık makineleri ile tüm kirli bulaşıklarınızı kendinizi yormadan ve zaman harcamadan pratik bir biçimde yıkayabilirsiniz. Renkleri, tasarımları ve özellikleri ile birçok farklı makine modeli bulunur.

Bulaşık makinelerinin farklı yıkama programları bulunur. Klasik makinelerde bulunan yoğun yıkama, ekonomik yıkama ve hızlı yıkama seçeneklerine ek olarak yeni nesil bulaşık makinelerinin farklı materyallerden oluşan bulaşıkları yıkamak için ayarlanmış modları da bulunur. Yoğun yıkamada yağlı ve kurumuş lekeler bulunan bulaşıklar, yüksek sıcaklık derecesinde yıkanır. Ekonomik program günlük bulaşıklarınızı yıkamak için uygundur. Hızlı programda yoğun yağlı ve lekeli olmayan bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz. Kristal yada kesme cam olan bardak ve tabaklarınızı ise bulaşık makinelerinin kristal programları ile yıkayabilir, bu sayede çizilmelerini ve yıpranmalarını önleyebilirsiniz.

Bulaşık makineleri enerji tüketimlerine göre de farklı sınıflara ayrılır. Enerji tasarruflarına göre A+, A++ ve A+++ gibi modellere sahip olan bulaşık makineleri ile fazla enerji harcamadan bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz.

Mutfakların Vazgeçilmez Beyaz Eşyası: Bulaşık Makinesi

Bulaşık Makinesi Tercihinde Bulunurken Göz Önünde Bulundurmanız Gereken Noktalar

Bulaşık makinesi tercihinde bulunurken makinenin program sayısı, rengi, modeli ve markası gibi seçenekleri göz önünde bulundurmanız kullanımınıza uygun en iyi bulaşık makinesi modelini seçmenizi kolaylaştırır. Kalabalık bir evde yaşıyor ya da sık sık misafir ağırlıyorsanız çok programlı ve geniş kapasiteli bir makine tercihinde bulunabilirsiniz. Evde az vakit geçiriyor ya da yalnız yaşıyorsanız düşük kapasiteli bir model tercih edebilirsiniz. Bulaşık makineleri genel olarak standart ölçülere sahiptir. Makine tercihinde bulunmadan önce makineyi mutfakta konumlandıracağınız yeri önceden belirlemek beyaz eşyanın kurulumu sırasında size kolaylık sağlar. Bulaşık makineleri genel olarak mutfak tezgahlarının altında bulunan gider borularının olduğu alanlara yakın bir şekilde konumlandırılır.

Makine tercihinde bulunurken dikkat etmeniz tavsiye edilen bir diğer nokta da makinenin tasarımı ve dengidir. Diğer beyaz eşyalarınızla uyumlu bir makine tercihinde bulunmanız mutfağınızın daha düzenli görünmesini sağlar. Buzdolabınız beyaz renkli ise beyaz, gri ya da siyah renkli ise o renklerde bir makine tercihinde bulunabilirsiniz. Ankastre mutfaklarda genel olarak gri renkteki ankastre bulaşık makinesi modelleri tercih edilirken, ahşap dolapları olan bir mutfak için beyaz renkli modeller tercih edilir.

Bütçe Dostu Bulaşık Makineleri

Bulaşık makinesi fiyatlarını belirleyen birçok unsur bulunur. Makinenin markası, özelliği, rengi ve tasarımı bu unsurların başında gelir. En çok kullanılan beyaz eşya çeşitlerinden biri olan bulaşık makineleri geniş bir ürün yelpazesinde satışa sunulur. Hem kullanımınız hem de kişisel zevk ve beğenileriniz için en uygun seçimi yapmak için Koçtaş güvencesi ile satışa sunulan en uygun bulaşık makinesi modellerini inceleyebilirsiniz. Makinelerinin teknik özellikleri hakkında inceleme yaptıktan sonra beğendiğiniz modeli sepetinize ekleyerek anında sipariş verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem