Mülteciler ile ilgili tartışmalar sonrası sosyal medyadan örgütlendiler: Gitmiyoruz

Mültecilerle ilgili tartışmalar sonrası Twitter'da "Gitmiyoruz" başlığı açıldı.

Mülteciler ile ilgili tartışmalar sonrası sosyal medyadan örgütlendiler: Gitmiyoruz

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "Yabancı uyruklulara su faturalarında 10 kat zam yapacağız" açıklamasının ardından gündem bir anda değişti. Yaşanan gelişmelerden sonra mülteciler, Twitter'da "Gitmiyoruz" diye etiket açtı. Etiket, Türkiye gündeminde ilk sıraya oturdu.

Son günlerde Afgan sığınmacıların Türkiye giriş yapması gündemde sıcaklığını korurken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıklaması büyük tartışma yaratmıştı. Mülteciler konusunda bir kesim Özcan'a destek verirken bir kesim ise Özcan'ı ırkçılık yapmakla suçladı.

"GİTMİYORUZ" KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Bu gelişmelerden sonra sosyal medya platformu Twitter'da mülteciler tarafından "Gitmiyoruz" kampanyası başlatıldı. Türkiye gündeminde uzun süre ilk sırada yer alan kampanyaya karşı bir etiket daha açıldı.

19 BİN TWEET ATILDI

"Gitmiyoruz" etiketi için 3 bine yakın tweet atılırken karşıt kampanya olan "Gitme vaktiniz geldi" etiketine 19 bin tweet gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler