Müjde! Bilet fiyatları düşüyor

Yaptığı atılımlarla kısa sürede dünyanın önde gelen hava yolu şirketleri arasına giren Türk Hava Yolları, büyümeye devam ediyor. Dünyada düşen petrol fiyatlarının havayolu şirketlerinin giderlerini düşüreceği için bilet fiyatlarının da düşeceğini söyleyen

Müjde! Bilet fiyatları düşüyor


Yaptığı atılımlarla kısa sürede dünyanın önde gelen hava yolu şirketleri arasına giren Türk Hava Yolları, büyümeye devam ediyor. 

Dünyada düşen petrol fiyatlarının havayolu şirketlerinin giderlerini düşüreceği için bilet fiyatlarının da düşeceğini söyleyen Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil,

“10 yıllık THY Genel Müdürlük kariyerimde düşük petrol fiyatlarında yüksek petrol fiyatlarında biz gördük. 2008 yılını hatırlarsanız kriz öncesi petrol fiyatları tavan yapmıştı. Krizde de taban yapmıştı. Gazetede okudum. Özellikle Arap üreticiler 20 dolara kadar düşse bile biz üretimi kesmeyeceğiz diyorlar. Bu da petrol fiyatının düşmeye devam edeceği anlamına geliyor. Böyle bir karar var. Havayollarının en büyük girdisi petroldür. THY özelinde bu yüzde 38-40'a kadar gelmişti. Düşen petrol fiyatlarıyla bu rakam düşecek. Basit matematik yaparsak her havayolunun gideri yüzde 10 gibi düşmüş olacak petrol fiyatlarının düşüşüyle. Tabi ki bizim bilet fiyatlarımızda düşecektir” ifadesini kullandı.

“THY, RAKİPLERİNE GÖRE YÜZDE 20-30 DAHA UCUZ BİLET SATIYOR”

“Biz oturup bilet fiyatlarına karar veren bir firma değiliz” diyen Kotil, “Havayollarının bilet fiyatları çok alt düzeyde uzman elemanlar tarafından benim onayıma gelmez mesela. Çok altta kiarkadaşlara vermiştik biz bu yetkiyi. Dediğimiz gibi yolcumuz para vermezse para almadan bile uçururuz. Amaç uçağı doldurmaktır. Uçağı doldurma eksenli gidiyoruz. Piyasada hangi fiyat oluşuyorsa biz o fiyata biletimizi satıyoruz. Ama herkesin bildiği bir şey var Dünya'yı birbirine bağlayan THY rakiplerine göre yüzde 20-30 daha ucuz bilet satıyor. Bununda büyümemizde büyük katkısı var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler