Muhalefet Gül'e tepkili

Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM'deki konuşması için CHP lideri Baykal "Yüreğim kanadı" derken, MHP lideri Bahçeli "Farklılıklar ülkesinden gelen konuk bir Cumhurbaşkanı gibi konuştu" dedi. DTP lideri Ahmet Türk ise konuşmadan gayet memnun kaldı. BAYKAL: YÜREĞİM

Muhalefet Gül'e tepkili
Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM'deki konuşması için CHP lideri Baykal "Yüreğim kanadı" derken, MHP lideri Bahçeli "Farklılıklar ülkesinden gelen konuk bir Cumhurbaşkanı gibi konuştu" dedi. DTP lideri Ahmet Türk ise konuşmadan gayet memnun kaldı.

BAYKAL: YÜREĞİMİ KANATTI

Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM açılışındaki konuşmasını değerlendiren Baykal, “Konuşma yüreğimi kanattı” yorumunu yaptı.

Baykal, “Konuşmasının başı Kürt açılımıydı. Toplumu kutuplaşmaya götüren bir politikayı, hükümeti savunmayı amaçlayan bir konuşma yaptı” diye konuştu.

Baykal, Cumhurbaşkanı konuşmasında, Türkiye'ye dayatılan bir projeden söz etti. 'Eğer bu sorunu biz çözmezsek birileri çözer' ifadesini kullandı. Bu ifade bir Cumhurbaşkanı'na asla yakışmıyor. Bu konuşma yüreğimi kanattı” dedi.

BAHÇELİ'DEN AĞIR ELEŞTİRİ: GÜL FARKLILIKLAR ÜLKESİ CUMHURBAŞKANI

TBMM'nin açılışında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasına muhalefetten çok sert eleştiri geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli, “Gül başka ülkenin konuk Cumhurbaşkanı gibi konuştu” yorumunu yaptı.

Bahçeli şöyle dedi:

“Çok dikkatli bir şekilde sayın Cumhurbaşkanı'nı dinledim. Farklılıklar ülkesinden gelen konuk bir Cumhurbaşkanı konuştu. Metnin hiçbir yerinde Türk kavramına yer vermemesi ayrıca bizi çok üzdü”

AHMET TÜRK KONUŞMADAN MEMNUN
MHP liderinin aksine DTP'liler Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından memnun kaldı. DTP lideri Ahmet Türk konuşmadan sonra yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediklerinin Anayasal güvenceye kavuşturulması bizim için yeterli” yorumunu yaptı.

Konuşmanın “önemli” olduğunu vurgulayan Türk, “Farklılıkları zenginlik sayan farklı kültürleri kendini yaşatmasının demokrasi gereği olduğuna ilişkin söylemler önemli tespitlerdi. Demokratik Türkiye'nin, demokratik Cumhuriyet'in halkın beklentisi budur. Bunlar önemli şeyler. Ama bunların hukuka Anayasa'ya güvenliğe kavuşturulması gerekiyor” diye konuştu.

KOMUTANLARA YORUM YOK

DTP lideri Türk, “Komutanların Meclis'e gelmesini nasıl karşılıyorsunuz” sorusuna ise “Onu Meclis Başkanı'na sorun” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler