Müge Anlı ve Pakize Suda'ya şok!

2007 yılında Kanal D'de yayınlanan Dobra Dobra programını sunan Müge Anlı ve Pakize Suda ile programın yapımcısı Reyhan Şan hakkında manken Berna Aracı'nın şikayetiyle "intihara teşvik ve basın yoluyla hakaret" suçundan açılan dava sonuçlandı. SEN 500 DOL

Müge Anlı ve Pakize Suda'ya şok!

2007 yılında Kanal D'de yayınlanan Dobra Dobra programını sunan Müge Anlı ve Pakize Suda ile programın yapımcısı Reyhan Şan hakkında manken Berna Aracı'nın şikayetiyle "intihara teşvik ve basın yoluyla hakaret" suçundan açılan dava sonuçlandı.

SEN 500 DOLARLIK KADINSIN

26 Kasım 2007 tarihinde yayınlanan Dobra Dobra programına Helin Avşar'ın tuvalet penceresinden kaçtığı olaya tanık olması nedeniyle çağrılan manken Berna Aracı programa bağlanan ve kimliği açıklanmayan bir kişini "Sen 500 dolarlık kadınsın" şeklindeki sözlerine muhatap olmuş, Aracı bu programdan sonra 86 adet hap içerek intihara kalkışmıştı.Manken Berna Aracı, intihar girişiminin sorumlusu olarak sunucular Müge Anlı ve Pakize Suda'yı gösterdi.

SUNUCULARIN KOMPLOSU

Arıcı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı şikayette Kanal D'deki Dobra Dobra programına, "Helin Avşar olayı" için çağrıldığını ancak sohbetin farklılaştığını öne sürerek, "Para karşılığı erkeklerle beraber olduğumu, albümü de fiyatımı yükseltmek için yaptığımı ima ettiler" dedi. Programa bağlanan ve kimliği açıklanmayan bir kişinin "Sen 500 dolarlık kadınsın" demesini ise 'sunucuların komplosu' olarak nitelendirdi.

Programın sunucularından Pakize Suda ise, "İsmini vermek istemeyen biri bağlandı, iddialarda bulununca hemen yayından aldık. Helin Avşar hakkında konuşurken de, bir büyüğü olarak ona uyarıda bulundum" diyerek kendini savundu.

TAKİPSİZLİK KARARI KALKTI

Şikayetin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik kararı verilen olayda, Berna Aracı'nın avukatı Fahri Emeksiz tarafından Bakırköy Ağır Ceza mahkemesine itiraz edildi. İtiraz üzerine takipsizlik kararı kaldırılarak Müge Anlı ile Pakize Suda hakkında savcılık tarafından basın yoluyla hakaret ve intihara teşvik suçlamasıyla iddianame düzenlenerek dava açıldı.

GEREKÇE: PROGRAMIN FORMATI

Bakırköy 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Müge Anlı ile Pakize Suda suçlamayı kabul etmeyerek program formatı nedeniyle canlı yayında bu tarz sıkıntıların olabileceği yönünde ifade verdiler.

3'ER AY HAPİS CEZASI

Yargılama sonunda Müge Anlı, Pakize Suda ve programın yapımcısı Reyha Şan manken Berna Aracı'ya basın yoluyla hakaret suçundan 3'er ay hapis cezasına çarptırıldılar. Sanıkların iyi hali ve sosyal statüleri nedeniyle ertelenen bu hapis cezası, sanıklar tarafından benzer bir suç işlenmesi halinde ise tekrar gündeme gelecek ve Anlı, Suda ve Şan hapis yatmak durumunda kalacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler