MSB duyurdu! Panama bayraklı gemide denetimler başladı

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna’dan İrlanda’ya mısır taşıyan Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemide denetim faaliyetinin başladığını duyurdu.

MSB duyurdu! Panama bayraklı gemide denetimler başladı

MSB tarafından yapılan açıklamada “Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından, Ukrayna’dan İrlanda’ya 33 bin ton mısır taşıyan ve İstanbul’un kuzeyinde demirleyen Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemide denetim faaliyeti başladı” denildi.

"13 bin ton mısır taşıyan Malta bayraklı ROJEN isimli gemi de İstanbul’un kuzeyine demirledi"

Milli Savunma Bakanlığı, 13 bin ton mısır taşıyan ve Ukrayna’dan İngiltere’ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı’ndan ayrılan Malta bayraklı ROJEN isimli geminin de İstanbul’un kuzeyine demirlediğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “13 bin ton mısır taşıyan ve Ukrayna’dan İngiltere’ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı’ndan ayrılan Malta bayraklı ROJEN isimli gemi de İstanbul’un kuzeyine demirledi. Geminin denetimi yarın sabah gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Çernomorsk Limanı'ndan hareket ederek İstanbul açıklarına ulaşan mısır yüklü ‘Rojen’ isimli gemi drone ile görüntülendi. Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde dün Çernomorsk Limanı’ndan ayrılan Malta bayraklı ‘Rojen’ isimli 13 bin ton mısır yüklü gemi İstanbul açıklarına ulaştı. BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetlerin denetim yapılacak ve denetleme sonucuna göre gemi yoluna devam edecek. Demirleyerek denetim için beklemeye başlayan Rojen isimli gemi drone ile havadan görüntülendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem