MSB 2023 bedelli askerlik yerleri açıklandı!

Silahaltına alınacak olan yükümlüler, 2023 bedelli askerlik yerleri, celp ve sevk tarihlerini araştırmaya başladı. Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar haberimizde...

MSB 2023 bedelli askerlik yerleri açıklandı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik celp ve sevk tarihlerinin Ocak 2023’te e-Devlet kapısı üzerinden açıklanacağını duyurmuştu. Bunun üzerine bedelli askerlik için parasını ödeyenler askere gideceği günü ve nerede askerlik yapacağını e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamaya başladı.

Peki, MSB 2023 bedelli askerlik yerleri ve celp ve sevk tarihleri ne zaman açıklanacak?Bedelli askerlik yerleri 2023 son durum ne? Bankaya bedelli askerlik ücretini ödeyen adaylar, askerlik yerlerini, celp ve sevk tarihlerini araştırıyor. Bedelli asker olarak silahaltına alınacak olan yükümlüler, 2023 yılında bir aylık temel askerlik eğitimi almak için sevk edilecekler. MSB, celp ve sevk tarihlerinin Ocak ayında e-Devlet’ten erişime açılacağını duyurmuştu. e-Devlet kapısının yanı sıra askerlik yerlerinden de adaylar bedelli askerlik yerlerini ve diğer bilgileri öğrenebilecek.

Peki, MSB 2023 bedelli askerlik yerleri ve celp ve sevk tarihleri ne zaman açıklanacak?

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ 2023 SON DURUM
2023’te bedelli asker olarak silahaltına alınacak olan yükümlülerinin askerlik yerleri 18 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak. Fakat saat kaçta açıklanacağı belli değil. Sorgulama işlemleri ise e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile ya da askerlik şubelerinden yapılabilecek.

Celp ve sevk döneminde sevke tabi tutulacak olan yükümlüler, sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet’ten ya da askerlik şubesinden alabilecek.

MSB 2023 BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ, CELP VE SEVK TARİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
MSB 2023 bedelli askerlik yerleri, 18 Ocak 2023(bugün)tarihinde açıklandı.Sevk belgesi ise sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devler kapısı üzerinden ya askerlik şubesinden alınabilecek.

MSB BEDELLİ ASKERLİK 2023 SEVK TARİHLERİ
02 Şubat 2023
02 Mart 2023
06 Nisan 2023
04 Mayıs 2023
31 Mayıs 2023
06 Temmuz 2023
10 Ağustos 2023
07 Eylül 2023
05 Ekim 2023
09 Kasım 2023
07 Aralık 2023

SÜLÜS KAĞIDI (SEVK BELGESİ) NASIL ALINIR?
Sülüs kağıdı, silah altına alınan yükümlülerin kışla bilgilerinin yanı sıra birliğe teslim olma tarihini de içeren yazılı belgeye vrilen addır.  Bir diğer adı sevk belgesi olan sülüs kağıdı, celp yerlerinin duyurulması ile erişime açılmaktadır. e-Devlet kapısı üzerinden sevk belgenizi görüntüleyip çıktısını alabilirsiniz. Bunun yanında askerlik şuberlerinden de sevk belgenizi alabilirsiniz. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 NE KADAR?
Bedelli askerlik ücreti 2023 yılının ilk yarısında 104.084,16 TL olarak belirlendi. MSB konuyla ilgili resmi sitesinde şu açıklamayı yaptı:

" 1. Hazine ve Maliye Bakanlığının 13 Ocak 2023 tarihli ve “Mali ve Sosyal Haklar” konulu Genelgesi ile 01 Ocak-30 Haziran 2023 dönemi için Memur Aylık Katsayısı 0,433684 olarak açıklanmıştır. Bu kapsamda;

 Bedelli Askerlik Bedel Tutarı: 240.000 x 0,433684 (memur aylık katsayısı) =104.084,16 TL

 Ek Bedel Tutarı (Aylık) : 3.500 x 0,433684 x 1 = 1.517,89 TL (Yoklama Kaçağı/Bakayalar için) üzerinden uygulanacaktır.

2022 yılında bedelli askerlik hizmetine müracaat ederek iki aylık sürenin bitim tarihi 2023 yılına kalan yükümlüler ödemelerini yeni bedel tutarı üzerinden yapacak ve celp tercihlerini askerlik şubesi aracılığı ile güncelleyebilecektir. Ayrıca bu yükümlülere başvuru işlemlerinin durdurulduğu süre kadar olan ilave ödeme süresi merkezi olarak verilmiştir.

"BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
1. Bedelli askerlik müracaat şartları şunlardır;

a. Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın fiilî askerlik hizmetine başlamamış olmak.

b. Yoklaması olmayan yükümlüler için, yoklamaya esas sağlık muayenelerini tamamlayarak “Askerliğe Elverişlidir” kararı verilmiş olmak.

c. Kura veya sınıflandırma işlemini müteakip bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de bu haktan vazgeçmemiş olmak.

ç. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya

kalanlar için bedelli askerliğe müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemesini yapmak ve kura veya sınıflandırma öncesi bedelli askerlikten vazgeçmemiş olmaktır.

2. Bedelli askerlik yararlanma şartları şunlardır:

a. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalmamış olanlar için ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek.

b. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar için ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarı ile Kanun’un 9’uncu maddesinin yedinci fıkrasına göre belirlenen ek bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek.

c. Kura veya sınıflandırma işlemi sonucunda bedelli askerliğe seçilmek.

ç. Bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaktır.3. Bedelli askerliğe başvurmak isteyen yükümlüler;

a. Müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olmayanlardan istekli olanlar e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden,

b. Müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olanlardan, bu tarih dâhil, istekli olanlar askerlik şubelerinden kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri ya da vasileri aracılığıyla yılın son mesai günü, mesai bitimine kadar müracaat edebilir.

4. Yükümlüler bedelli askerlik kapsamında temel askerlik eğitimine alınacağı yılın celp ve sevk dönemleri için tercihte bulunabilir ve müracaat yılının son mesai günü, mesai bitimine kadar celp dönemi tercihini e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden, müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olanlar sadece askerlik şubesinden güncelleyebilir.

5. Kura sonucunda bedelli askerliğe seçilmeyenler ile 2’nci maddenin (a) fıkrası kapsamındakilerden iki aylık süre içinde ödeme yapmayanlar birinci maddedeki müracaat şartlarını sağlamaları halinde bedelli askerliğe yeniden müracaat edebilir. Her başvuruda Kanuna göre hesaplanan bedel miktarı peşin olarak ödenir, ödenecek bedel tutarı önceki ödemelerinden mahsup edilmez. Kura sonucu bedelli askerliğe seçilmeyenlerin ödedikleri bedel tutarı, askerlik şubelerine başvurularını müteakip kendilerine iade edilir.

6. Müracaat edilen yılın son mesai günü, mesai bitimine kadar ödemelerini yapanlar müteakip yıl silahaltına alınmak üzere kura veya sınıflandırma işlemine tabi tutulur.

7. Ödemelerini müracaat edilen yılı takip eden yıl içinde yapanlar, ödemenin yapıldığı yılı takip eden yıl silahaltına alınmak üzere seçim işlemine tabi tutulur. Bunlar celp tercihlerini askerlik şubelerinden güncelleyebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem