MİT, terör örgütünün sözde üst düzey sorumlusunu etkisiz hale getirdi.

Mit, terör örgütünün sözde üst düzey sorumlusu Murat Ateş'i etkisiz hale getirdi.

MİT, terör örgütünün sözde üst düzey sorumlusunu etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin Kamışlı kentinde gerçekleştirdiği titiz bir operasyonla, PKK/YPG terör örgütünün sözde önde gelen isimlerinden biri olan ve "Renas Amed" kod adını kullanan Murat Ateş'i etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT'in özel bir ekip görevlendirerek gerçekleştirdiği ve yakın takip sonucu düzenlenen bu operasyon, bölgede yürütülen hassas saha çalışmalarının bir sonucudur.

Kimdir Bu Murat Ateş?

Murat Ateş, 2014 yılında Avrupa'dan terör örgütü PKK'ya katılarak terör faaliyetlerine başladı. 2014 ile 2016 yılları arasında Irak'ın Kandil, Avaşin ve Gare bölgelerinde silahlı eylemlere katıldı ve Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı sızma eylemlerinde bulundu.

2016 yılında Suriye'ye geçiş yapan Ateş, 2017 yılında örgütün sözde üst yönetimi tarafından Kamışlı'da PKK/YPG'nin sözde lojistik ve mali işlerden sorumlu ismi olarak atandı. 2020'den 2023'e kadar Suriye'nin Kesra bölgesinde aynı görevi sürdüren Ateş, 2024 itibarıyla örgütün Cezire bölgesindeki sözde askeri Hastanelerinin mali işlerinden sorumlu olarak faaliyetlerine devam ediyordu. Ayrıca, Ateş örgütün illegal para trafiğini yöneten önemli figürler arasında yer alıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem