MİT müsteşarına suç duyurusu

Edinilen bilgiye göre, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, bazı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlilerinin, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesini ziyaret ederek, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki (TİB) yapılacak ikin

MİT müsteşarına suç duyurusu

Edinilen bilgiye göre, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, bazı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlilerinin, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesini ziyaret ederek, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki (TİB) yapılacak ikinci inceleme ile ilgili bilgi aldıkları belirtildi.

"MİT görevlilerine yeterli açıklama yapılmasına rağmen", mahkemeye 14 Kasımda MİT Hukuk Müşavirliğinden yazı gönderildiği ifade edilen dilekçede, "yazıda, MİT'in görev ve yetkilerinden bahsedildikten sonra, TİB'deki hard disklerde yer alan müsteşarlık kayıtlarına bilirkişilerin erişiminin engellenmesi, yapılacak tespit ve keşif sırasında müsteşarlık görevlilerinin de yer alması, TİB'de bulunan müsteşarlık kayıt bilgi ve belgelerinin başkanlıktan çıkarılmasının engellenmesi gibi taleplerde bulunulduğu" anlatıldı.

"Emir ve talimat içeren isteklerde bulunulduğu" savunulan dilekçede, bu durumun, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve delil toplama işlemini gerçekleştirecek Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin üzerinde "baskı oluşturmaya yönelik olduğu" öne sürüldü.

Dilekçede, "bu baskı sayesinde, bahse konu soruşturma kesin hükümle sonuçlandırılmadığı için hakim ve bilirkişilerin etkilenmeye çalışıldığı" savunularak, "bu nedenle yargı görevini yapanı etkileme" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarının" işlendiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler