MİT açıklama yaptı

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığından (MİT) yapılan açıklamada, ''Tuncay Güney, o dönem itibarıyla şüpheli faaliyetlerinden dolayı dikkatimizi çeken ve üzerinde çalışma yapılan bir şahıstır. Tuncay Güney kayıtlı bir haber kaynağımız değildir'' denil

MİT açıklama yaptı

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığından (MİT) yapılan açıklamada, ''Tuncay Güney, o dönem itibarıyla şüpheli faaliyetlerinden dolayı dikkatimizi çeken ve üzerinde çalışma yapılan bir şahıstır. Tuncay Güney kayıtlı bir haber kaynağımız değildir'' denildi.

MİT'ten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Sabah gazetesinin 26 Kasım 2008 tarihli nüshasında 'Kod Adı İpek' başlığı altında Tuncay Güney ile ilgili belgeyi konu alan bir manşet haber yayımlanmıştır. Haberde yer alan belge, Teşkilatımıza aittir. Söz konusu belgenin dışarıya yansıtılması ile ilgili idari soruşturma açılmıştır.
Tuncay Güney o dönem itibarıyla şüpheli faaliyetlerinden dolayı dikkatimizi çeken ve üzerinde çalışma yapılan bir şahıstır.
Bu bağlamda, Tuncay Güney kayıtlı bir haber kaynağımız değildir.
Kuruluş ve işleyişi tartışmalı olan Kontr Terör Merkezi, sorumluları ile birlikte 1997 yılında kuruluş şemasından çıkarılmıştır.
Milli İstihbarat Teşkilatına yönelik asılsız iddiaları, belirlenmiş senaryolara göre çeşitli dönemlerde ortaya atanların amacı kamuoyu tarafından bilinmektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem