Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 30 Hazirana kadar uzatıldı

İşten çıkarma yasağı 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 30 Hazirana kadar uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı açılış töreninde memura, esnafa ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerin devam edeceğini duyururken, işten çıkarma yasağının da haziran sonuna kadar ertelendiğini belirtmişti. Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan iş sözleşmelerine ait fesih yasağının 30 Haziran 2021'e uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan işten çıkarma yasağı, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, "4857 sayılı İş Kanunu'nun, geçici 10'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin, 17 Mayıs 2021'den itibaren 30 Haziran 2021'e kadar uzatılması, mezkur Kanunun geçici 10'uncu maddesinin 4'üncü fıkrası gereğince karar verilmiştir" denildi.

ERDOĞAN DÜN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda düzenlenen Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuşma yapmıştı. Memura, esnafa ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerin devam edeceğini duyuran Erdoğan, işten çıkarma yasağının haziran sonuna kadar devam edeceğini açıklamıştı.

İşte Erdoğan'ın o açıklaması;

"Memurlarımıza ve esnaflarımıza vereceğimiz müjdeler var" diyen Erdoğan, "Emeklilerimize 2018 yılında başlattığımız bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını 1000 liradan 1100 liraya yükseltme kararı almıştık. Onunla ilgili düzenleme Meclis'te varılan uzlaşmayla gerçekleştiriliyor. Memur maaşlarını 10 Mayıs itibariyle hesaplara yatırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ESNAFA GELİR VE KİRA DESTEĞİNİN SÜRESİNE 1 AY DAHA UZATIYORUZ"

Korona virüsü (Covid-19) salgınından etkilenen esnafa kira desteğinin uzatıldığını belirten Erdoğan, "Salgının faaliyetlerini olumsuz etkilediği esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteğiyle 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresine 1 ay daha uzatıyoruz. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021 tarihine kadar erteliyoruz. Ayrıca TESKOMB kefaletiyle kredi kullanan esnaflarımızdan taksit ödemesi yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödenmiştir" dedi.

"FESİH YASAĞI 30 HAZİRAN'A KADAR UZATILMIŞTIR"

17 Mayıs'ta sona erecek işten çıkarma yasağının haziran sonuna kadar devam edeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş sözleşmelerinin fesih yasağı 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır. Kısa çalışma ödeneğinin süresinin nisan başında haziran sonuna kadar uzatıldığını da bir süre önce açıklamıştık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler