Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: 16 bin personel alınacak

Milli Savunma Bakanlığı 2023 yılı içerisinde 16 bin personel alımı yapacağını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: 16 bin personel alınacak

Bakanlık bünyesinde alınacak personellere ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı 2023 yılında alacağı personele ilişkin duyuru yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin niteliklerinin arttırılmasına yönelik yapılan çalışma kapsamında personel alımı yapılacağı ifade edildi. 

Yerli ve savunma sanayiinde yapılacak olan hamlelerin dışında Türk Silahlı Kuvvetleri güçlendirilirken diğer taraftan tatbikatlarla personelin hazırlık seviyeleri üst düzeyde tutuluyor. Bunlarla birlikte personel temini de önemli çalışmalar arasında yer alıyor.

Bu kapsamda insan gücünün hayati önemi haiz olduğunun bilinci ile yapılan çalışmaların ardından Bakanlık tarafından geçen yıl 12 bin 940 sözleşmeli er ve erbaş alındı.Bunların büyük bölümü Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görevlendirildi. Temin edilen personelden 10 binden fazlası eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladı.

Bakanlık 2023 yılı içerisinde de söz konusu eleman alımı için harekete geçti. Bu yıl içinde Bakanlık toplam 16 bin sözleşmeli erbaş, er almayı planlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem