MHP'li milletvekili vefat etti

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 2 haftadır Ankara'da Akay Hastanesi'nde tedavi gören Aktan, gece vefat etti. Aktan'ın, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastane tedavi altında tutulduğu öğrenildi. GÜNDÜZ AKTAN KİMDİR? Diplomat ve yazar Gündüz Suphi Aktan, 7 Ağust

MHP'li milletvekili vefat etti
Alınan bilgiye göre, yaklaşık 2 haftadır Ankara'da Akay Hastanesi'nde tedavi gören Aktan, gece vefat etti.

Aktan'ın, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastane tedavi altında tutulduğu öğrenildi.

GÜNDÜZ AKTAN KİMDİR?

Diplomat ve yazar Gündüz Suphi Aktan, 7 Ağustos 1941 Safranbolu'da doğdu.

1962'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre İçişleri Bakanlığında çalıştı. 1967'de Dışişleri Bakanlığına girdi ve çeşitli görevlerde bulundu. 1988'de Atina Büyükelçiliği görevine atandı.

1989'da Turgut Özal takma adıyla Turkey in Europe kitabını yazdı. 1991'de BM Cenevre Ofisi Nezdinde Büyükelçilik görevine atandı. 1995 yılında Dışişleri Bakanlığı Politik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığına atandı. 1996'da Tokyo Büyükelçiliğine geçti. 1998 yılında Dışişleri Bakanlığından ayrıldı.

Dış ve iç siyasette izolasyoncu ve ulusalcı görüşleriyle tanınır. Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın görevden alınmasından sonra ASAM başkanlığına getirilmiştir. Türkiye'nin AB'den ziyade Rusya ve Çin gibi doğu ülkelerine yönelmesini gerektiğini savunmaktadır. Türkiye'nin aşırı liberal ve demokratik politikaları ekonomisine zarar verdiğini düşünmektedir. Daha sert ve daha az liberal politikaların savunucusudur.

Ankara merkezli Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (U.S.A.K.) tarafından 3 ayda bir yayınlanmakta olan Uluslararası Hukuk ve Politika (UHP) dergisinin yazı kurulu üyesidir. Aktan'ın özel ilgi alanı Ermeni sorunudur.

Eski valilerden Bekir Suphi Aktan oğlu olan Aktan, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi idi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem