MHP'den başörtüsüne destek

AK Parti Grup Başkanvekilleri ile üniversitelerdeki başörtüsü sorununun çözümü konusunda görüşen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, açıklama yaptı. "Bu sorun çözülmelidir. Çözüme katkı vereceğiz" diyen Şandır, AK Parti'nin Meclis çatısı altında sorunun

MHP'den başörtüsüne destek

AK Parti Grup Başkanvekilleri ile üniversitelerdeki başörtüsü sorununun çözümü konusunda görüşen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, açıklama yaptı. "Bu sorun çözülmelidir. Çözüme katkı vereceğiz" diyen Şandır, AK Parti'nin Meclis çatısı altında sorunun çözümü için mutabakat araması gerektiğini ifade etti.

Mehmet Şandır, şu şekilde konuştu:

"Başın örtülmesi sorununun bir toplumsal sorun olmaktan çıkartılması ve bu sorunun çözülmesini, MHP olarak biz istiyoruz. İster başörtüsü ister türban dersin, hiç bir gerekçeye sığınmadan, kamuoyu hizmetlerinin sunulmasına sadık kalarak, üniversitelerde başörtüsü sorununun giderilmesine biz varız, buradayız. Sayın Genel Başkanımızın açıklaması bu yöndeydi.

Anayasa'nın 10. ve 42. maddeleri ve YÖK yasasının geçici 17. maddesindeki değişikliklerle bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Bu inanç doğrultusunda mecliste bir mütabakatla, bir anayasa değişikliği yapılacağının doğru olacağı kanısındayız. Bu mutabakatın temin edilmesi sorumluluğu, iktidar partisine aittir. Toplumsal sancıya dönüşen bu sorunu çözmek için mecliste bir mutabakat temin etmelidir. MHP'nin çözüm önerisi, tavrı ortadadır. Biz onların tavrını sizlerle birlikte izliyoruz. Yoksa biz bu sorunun üniversitelerde çözülmesini başından beri istiyoruz.

Tüm görüşmelerden sonra, AKP'nin atacağı adımları izledikten sonra, MHP yeniden bir değerlendirme yaparak görüşlerini ifade edecektir. Biz bu sorunun çözümünü istemekteyiz, çözüme de sonuna kadar katkı vereceğimizi tekrar ediyoruz."

Şandır, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ana muhalefet partisinin kaygısı, özellikle türbanın kamuda hizmet verenler, ortaöğretim, ilköğretime de girecek yönünde. Bunun için de iktidardan güvence istediklerini, onların da vermediğini bildirdiler. Siz şart sürer misiniz?

İktidar partisinin diğer partiyle yapacağı görüşmeden sonra, açıklamalarını hep birlikte izleyelim.

Sizin kaygınız var mı?

Şimdi sorunumuz mecliste mütabakatın temin edilmesiddir. Onun temini için gayret içerisindeyiz. Ondan sonraki muhtemel sorunları öne çekmenin şuan bir faydası yoktur.

CHP, daha kapsamlı bir paket öne sürdü ve paketin tümü alınmazsa, türbanın çözümüyle ilgili çekincelerinin olduğunu belirti. Sizin çekinceniz var mı? Seçim barajı, YÖK gibi...

Bugün şimdi konumuz, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda ifade ettiği 'türban sorununu biz çözeriz' sözünden sonra, siyasi istismar olarak üniversitede türban sorunun çözülmesiyle ilgili bir çıkış yolu arıyor. MHP'nin irade beyanı vardır bu konuyla ilgili, biz çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çözüm önerisi sunuyoruz. Anayasa değişikliği, YÖK yasasının 17. maddesindeki değişiklik önerimiz, sayın siyasi partilerin yöneticilerinin masasında beklemektedir. Bu, MHP'nin iradesidir.

Siz sadece üniversitede türbana özgürlük verilmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz?
Evet efendim. Şimdi sorun üniversiteler. Yeni bir sorun alanı yaratmanın anlamı yok.

Bir temenni olarak söylüyorum, CHP'yi hedef alarak söylemiyorum, toplumsal sorunları siyasette istismar olarak kullanılmasını saygısızlık olarak görüyorum.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklamasıyla ilgili olarak sorulan soruya ise, Şandır şu şekilde cevap verdi: "Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklamasını aldık, okuyup değerlendirdikten sonra görüşlerimizi sizlerle paylaşacağız.

Daha önce de türbanlar ilgili bir girişiminiz olmuştu fakat Anayasa Mahkemesi'nden dönmüştü karar
Tüm bu gelişmeler halkımızın gözü önünde olmaktadır. MHP'nin bu sorunun çözümü konsundaki samimiyeti ortadadır, bunu yanlış değerlendiren ve bunun üzerinden MHP'ye hakaret edenlerin şimdi oturup düşünmeleri gerekir.

Bugün YÖK Başkanı'nın bir açıklaması oldu, sınavlara başörtüsüyle girişin serbest olacağıyla ilgili
Konu siyasetin konusudur, çözümün siyaset zemininde olması gerekir. TBMM bu soruna kanun kapsamında, anayasa kapsamında bir çözüm üretmek mecburiyetindedir. İdari tedbirlerle kalıcı çözüm imkanı görülmemektedir. YÖK'ün aldığı tedbirlerle çözüleceğini söyleyenler, topu taca atmaktadır. Sorunların çözüm yeri TBMM'dir, parlamentodur, başı da iktidar partisidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler