Meteoroloji'den Belirli İller İçin Şiddetli Yağış Alarmı

Türkiye'nin güney ve doğu bölgelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Hatay, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman'da yarın kuvvetli yağmur olacak. Şanlıurfa, Diyarbakır ve diğerleri öğleden sonra etkilenecek.

Meteoroloji'den Belirli İller İçin Şiddetli Yağış Alarmı

Türkiye'nin güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur beklentisi var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgede yaşayan vatandaşları uyardı. Yarın sabah saatlerinden başlayarak Hatay, Adana'nın kuzey ve doğu kesimleri, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman'da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkililerine göre, sağanak yağışların Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de öğle saatlerinden sonra yerel ve aralıklı olması bekleniyor. Bu durum, özellikle Şırnak ve Hakkari'de çarşamba günü öğle saatlerine kadar sürebilir.

Gece saatlerinde başlayıp etkisini yitirmesi öngörülen bu yağışların, bölgede yaşayanlar için dikkatli ve tedbirli olmalarını gerektirdiği vurgulanıyor. Bölge halkı ve yetkililer, olası su baskınlarına karşı uyarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem