Mesut Barzani Türkiye'ye geldi

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Ankara'ya inen Barzani, daha sonra İstanbul'a geçecek ve Pazartesi de Türkiye'den ayrılacak.. Barzani, Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havaalanında herha

Mesut Barzani Türkiye'ye geldi

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Ankara'ya inen Barzani, daha sonra İstanbul'a geçecek ve Pazartesi de Türkiye'den ayrılacak..

Barzani, Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havaalanında herhangi bir açıklama yapmadı.

Barzani'ye ziyareti sırasında Bölgesel Yönetimin Eğitim Bakanı Sefin Dizayi ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi eşlik edecek.

Barzani, ziyarete ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkileri daha da iyileştirmek istediklerini belirtmiş ve temaslarında siyasi ve ekonomik konuları ele alacaklarını kaydetmişti.

Mesud Barzani'nin temaslarına yarın ilk olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu görüşmesiyle başlaması ve Davutoğlu ile Barzani'nin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Barzani'nin ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi de bekleniyor.

Cuma günü Ankara'daki Arap ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya gelecek olan Barzani'nin daha sonra İstanbul'a geçmesi, Türkiye'den ise Pazartesi günü ayrılması öngörülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem