Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merakla beklediği yılın ilk faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı

Para Politikası Kurulu, bir önceki toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,5’ten yüzde 9’a indirilmesine karar verdi. Banka, ocak toplantısında beklentiler doğrultusunda faizleri sabit bıraktı. Merkez Bankası, Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantı sonrası alınan kararları bankanın internet sitesinden yayımladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ocak ayı toplantısının ardından yılın ilk faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu, ilk olarak Eylül 2020 toplantısında faizleri çift haneye çıkarmaya başladı.Yaklaşık iki yıllık süreç içinde pandemi dönemi boyunca faizler çift hanede uygulandı. Para Politikası Kurulu, Kasım ayının 25'inde yaptığı toplantının ardından politika faizini iki yıl sonra ilk kez tek haneye indirdi.

İNDİRİM DÖNGÜSÜNÜN SONUNA GELİNDİ
Büyüme odaklı politika hamlelerinin bir sonucu olarak faiz oranları 2022 yılına yüzde 14,00 ile başladı. Kasım ayında ise yüzde 9’a çekildi. Aralık ayında faiz kararında herhangi bir değişiklik yapılmadı. TCMB aralık ayı toplantısının ardından yayımladığı metinde faiz indirim döngüsünün sonuna gelindiğine dair mesajlar verdi. Uzmanlar faiz kararı beklentisi hakkındaki görüşlerinde PPK’nın bu ay bekle gör politikası uygulayarak herhangi bir değişiklik yapmayacağı yönündeydi. Para Politikası Kurulu aralık ayı açıklamasında  "Kurul, mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskleri dikkate alarak yeterli düzeyde olduğunu değerlendirmiş, ağustos ayında başlatılan faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar vermiştir" ifadelerine yer verdi.

FAİZ SABİT KALDI
Piyasaların merakla beklediği faiz kararını saat 14.00'te TCMB internet sitesinden yayınladı. Piyasaların beklentisi oldu ve Merkez Bankası faizi sabit bıraktı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem