Merkez Bankası Fatih Karahan kimdir? Aslen nereli, ne mezunu?

Merkez Bankası Fatih Karahan'ın öz geçmişine dair araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Merkez Bankası Fatih Karahan kimdir? Aslen nereli, ne mezunu?

Hafize Gaye Erkan'dan boşalan Merkez Bankası Başkanlığı görevine Fatih Karahan getirildi.

Fatih Karahan ile ilgili olarak "aslen nereli, kaç yaşında, hangi üniversiteden mezun, ne iş yapıyor, kariyeri ve öz geçmişi" gibi araştırmalar yapılıyor.

Merkez Bankası Fatih Karahan kimdir?

1982 doğumlu olan Fatih Karahan, Eskişehir'de dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi'nden 2006 yılında Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. Ardından, Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı.

fatih-karahan-kimdir-1.webp

Karahan, iş hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak adım attı. Burada, 2022 yılına kadar İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev aldı.

Ayrıca, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da çalıştı. 2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak işe başladı ve Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist olarak atandı.

28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na getirilen Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler