Merkez Bankası Başkanı Erkan ve bankacılardan kritik görüşme!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Bankalar Birliği yönetimiyle Orta Vadeli Program gündemiyle bir araya geldi.

Merkez Bankası Başkanı Erkan ve bankacılardan kritik görüşme!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu arasında yapılan görüşmeden bankacılık sektörü değerlendirildi. Toplantıda en önemli gündem maddelerinden biri Türk Lirası oldu.

8 EYLÜL'DE GERÇEKLEŞTİ
TBB'den bugün yapılan açıklamaya göre görüşme Orta Vadeli Program (OVP) açıklanması ardından 8 Eylül gününde gerçekleşti. Toplantıda, OVP çerçevesinde, bankacılık sisteminde Türk Lirası’nın ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektördeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentiler görüşüldü.

TOPLANTI YAPICI GEÇTİ
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, toplantının yapıcı ve çok yararlı geçtiğini belirtti. TCMB Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurguladığı belirtildi. TCMB Başkanı Erkan ve TBB Başkanı Çakar, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün görüş birliğinde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler