Memur Üniversiteyi Dolandırdı

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde görevli 473 akademisyen ile toplam bin personelin maaşlarından her ay belirli bir miktar başka hesaba para aktararak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen mutemedin 650 bin TL değerinde özel siparişle getirttiği M

Memur Üniversiteyi Dolandırdı

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde görevli 473 akademisyen ile toplam bin personelin maaşlarından her ay belirli bir miktar başka hesaba para aktararak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen mutemedin 650 bin TL değerinde özel siparişle getirttiği Mercedes marka otomobili ile 300 bin TL değerinde villası olduğu ortaya çıktı. Mutemet ile birlikte 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ndeki akademik personel ile diğer personellerin maaşlarının üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine 6 ay önce araştırma başlatmıştı. Araştırma sonrasında mutemet O.Y. ile birlikte 18 kişi Konya ve Ankara'da Salı günü eş zamanlı operasyonla yakalandı. Yakalanan 18 kişiden 3'ü savcılık talimatıyla serbest kalırken, 15'i sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

MERCEDESİ'İ 650, VİLLASI 300 BİN TL
Yapılan tüm çalışmalar sonrasında O.Y. ve diğer şüphelilerin 3 milyon TL'den fazla vurgun yaptıkları polis tarafından belirlendi. 20 yıldır memur olan O.Y.'nin 650 bin TL değerinde Türkiye'ye sadece siparişle gelen ve sayılı bulunan özel üretim Mercedes marka S 63 AMG 2009 modelini aldığı, Selçuklu ilçesinde de 300 bin TL değerinde 3 katlı bir villa yaptırdığı ortaya çıktı. Bunların yanı sıra O.Y.'nin 6 katlı bir apartman alarak eniştesinin üzerine, arazileri de başka yakınlarının üzerine devrettiği öğrenildi. O.Y.'nin aldığı otomobil, daireler, villa ve arazilerin toplam değerinin 1.5 milyon TL civarında olduğu ve bunları kardeşinin eşine ve kendi eşinin yakın akrabalarının üzerine devrettiği iddia ediliyor.

2000 yılından itibaren akademik personel üzerinden yolsuzluk yaptığı tespit edilen O.Y.'nin iki oğlunu ve asgari ücretli 3 personeli kullandığı ortaya çıktı. Bir şirket grubunda çalışıyor görünen O.Y.'nin oğulları A.Y. ve O.Y. ile birlikte asgari ücretle çalışan H.K., A.O. ve Y.T.'ye farklı bir bankadan hesap açtırarak, bu hesaplara, akademisyenlerin maaşlarından mutemet parası adı altında aktardığı iddia ediliyor.

9 yıldır bu şekilde devam eden O.Y.'nin, birlikte hareket ettiği kişilerle 3 milyon TL'den fazla vurgun yaptığı tespit edildi. Polis 6 aylık araştırmasını tamamlamasından sonra operasyona hazırlanırken, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı da yolsuzluk ihbarını alarak 1 ay önce farklı bir şirket üzerine geçen mutemedin oğulları ile işçilerin işten atılmasını sağlayıp, mutemet O.Y.'yi de açığa almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem