Memur Teklif Bekliyor

Hükümet ile memur sendikaları arasında sürdürülen toplu görüşmelerin 5. turu, yarın saat 10.00'da Başbakanlık Merkez Binası'nda yapılacak.Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki toplantıya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Birca

Memur  Teklif Bekliyor

Hükümet ile memur sendikaları arasında sürdürülen toplu görüşmelerin 5. turu, yarın saat 10.00'da Başbakanlık Merkez Binası'nda yapılacak.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki toplantıya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları ile Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılacak.
Bakan Şahin'in, toplu görüşmelerin 4. turunun ardından yaptığı açıklama doğrultusunda, hükümetin memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusundaki teklifini memur sendikalarına sunması bekleniyor.

Türkiye Kamu-Sen yetkilileri, tüm kamu görevlilerine gelecek yıl 2 dilim halinde yaklaşık yüzde 15, yıllık ortalama yüzde 10 zam talep ediyor. Konfederasyon, bu talebin 2009'da en düşük dereceli memur maaşının bugünkü yoksulluk sınırı olarak hesaplanan bin 130 YTL'ye çekilmesine ve üstüne enflasyon ve refah payı eklenmesine bağlı olduğunu belirtiyor.

Memur-Sen yetkilileri ise bir kısmı taban aylık bir kısmı denge tazminatı üzerinden olmak üzere memur maaşlarına 250 YTL seyyanen zam yapılmasını ve enflasyon farkı verilmesini istiyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem