Memur-Sen'den memur ve emekliye yapılan zamma ilk tepki

Memur ve memur emeklisinin zammı için pazarlık masasında anlaşma sağlanmayınca Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlamıştı.

Memur-Sen'den memur ve emekliye yapılan zamma ilk tepki

Memur-Sen'den Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararıyla memur ve memur emeklilerine 2024'te yüzde 15+10, 2025'te ise yüzde 6+5 zam verilmesine ilk tepki geldi.

Kararın hükümetin teklifiyle aynı olmasını eleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Hakemin hükümetin teklifini oylayıp geçmiş olması Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun aslında adının Kamu İşvereni Hakem Kurulu olarak değiştirilmesini teyit ediyor. Hakem Kurulu, hakemlik yapmak yerine noterlik yaptı" dedi.

Bugün 5. toplantısını gerçekleştiren kurul, kamu çalışanlarına 2024'te yüzde 15+10, 2025'te ise yüzde 6+5 zam verilmesini kararlaştırdı. Ancak 2 yıl için toplamda yüzde 110 zam isteyen memurlar, kararın hükümetin 2. teklifiyle aynı olmasını eleştirdi. Duruma tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Hakemin hükümetin teklifini oylayıp geçmiş olması Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun aslında adının Kamu İşvereni Hakem Kurulu olarak değiştirilmesini teyit ediyor." dedi.

Memur-Sen'de memur ve emekliye yapılan zamma ilk tepki "REFAH PAYI ALAMADIK"

Refah payı alamadıklarını belirten Yalçın, "Hakem Kurulu, hakemlik yapmak yerine işveren tarafının noterliğini yaptı. Bunun için uzlaşamadık. Biz 2024 yılında Merkez Bankası'nın yüzde 33 enflasyon öngördüğü yerde bu rakamların altını konuşmanın çok sağlıklı olmayacağını ve bunun üzerindeki rakamları konuşmamız gerektiğini belirttik. Mutlaka refah payının olduğu bir rakamla masadan kalkmak istediğimizi ifade etmiştik ama refah payı alamadık. Üzerinde anlaştığımız konularda yeni bir tartışma alanı yaratılamadı." dedi.

"ENFLASYON FARKI MÜJDE GİBİ İFADE EDİLEMEZ"
Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz en düşük memur maaşının 20 bin 300 seviyelerinde olduğunu ve bunun 22 bin bandına çıkarılması gerektiğini ifade etmiştik. Kira yardımından tutun evlilik yardımına kadar birçok sosyal konuda derin bir mücadele yaptık. Enflasyon farkı toplu sözleşme kazanımıdır, müjde gibi ifade edilemez. Enflasyon farkıyla birlikte ortalama maaşlar 2024 yılı itibariyle 30 bin seviyesine gelecek."

MEMURLAR NE İSTİYORDU?
Memur-Sen, 2024 için 3'er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

Konfederasyon, 2025 için ise 6'şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem