Memur rüşvet alırken

Sincan Tapu Sicil Müdürlüğü'ne 13 tapu görevlisinin gözaltına alındığı Parsel 2 operasyonunda ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Memurların görev yaptığı bankoların tepesine, lambalara, tuvaletteki aynalara bile gizli kamera yerleştiren polis aylar

Memur rüşvet alırken
Sincan Tapu Sicil Müdürlüğü'ne 13 tapu görevlisinin gözaltına alındığı Parsel 2 operasyonunda ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Memurların görev yaptığı bankoların tepesine, lambalara, tuvaletteki aynalara bile gizli kamera yerleştiren polis aylarca rüşvet çarkını saniye saniye görüntüledi. Görüntülere, çalışan memurların, arsa, tarla ve konut alım satım işlemlerinde emlakçilerin işlerini takip ettikleri ve bu işlemler karşılığında rüşvet aldıkları yansıdı. Yaklaşık bir ay sonra kurum müdürü Mevlüt Ç., odasının tavanına gizlenen kamerayı fark edince, bazı tapu çalışanlarını odasına çağırdı.

ODAMDA KAMERA VAR

Mevlüt Ç., müdür yardımcısı Elif S.'ye kameraların sadece görüntü aldığını, ses kaydı yapmadığını düşünerek, "Odamda kamera var. Bence şikayet edildik. Ne yapalım çabuk düşünün" dedi. Bunun üzerine Elif S., diğer odaların da tek tek kontrol edilmesini istedi. Tapu binasının hemen her bölgesinde gizli kamera olduğunu belirleyen çalışanlar, akşam saatlerinde ışıkları kapatarak kameraları çıkarmak istedi. Müdür Mevlüt Ç. ise başlarının daha fazla belaya girmesini engellemek için sadece kameraların yönünü değiştirmeyi teklif etti. Bunun üzerine memurları gözetleyen kameralar boş masalara çevrildi. Vatandaşlardan para alırken birçok kez kameralara yakalanan Elif S., bu sırada, "Müdür bey bir şey çıkmasa bile ailem inanmayacak. Kablolarını koparalım öyle kalsın" dedi. Ancak Mevlüt Ç., bu teklifi kabul etmedi. Ertesi sabah hiçbir şey olmamış gibi mesaiye başlayan tapu çalışanları, vatandaşlardan rüşvet almazken, Keçiören Tapu Sicil Müdürlüğü'ne düzenlenen operasyonu tartıştılar ve tüm sanıkların tutuklandıktan sonra serbest kaldığını konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem