Memur Mesai Saatleri Değişiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taksilerin okulların açıldığı ilk 3 gün yoğun saatlerde yanında velisi olan ya da olmayan öğrencilere yüzde 50 indirim uygulayacağını bildirdi.Topbaş, Saraçhane'deki başkanlık binasında düzenlediği basın

Memur Mesai Saatleri Değişiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taksilerin okulların açıldığı ilk 3 gün yoğun saatlerde yanında velisi olan ya da olmayan öğrencilere yüzde 50 indirim uygulayacağını bildirdi.

Topbaş, Saraçhane'deki başkanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, 2007-2008 eğitim öğretim yılının başlaması öncesinde İstanbul ulaşımında alınan tedbirleri açıkladı.

2007-2008 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyen Topbaş, geçen yıl okulların açıldığı ilk hafta alınan önlemler ve uygulamalar sonucu beklenilenin ötesinde herkesin hayran kaldığı, kimsenin alışık olmadığı mükemmel bir trafik rahatlığı yaşandığını belirterek, bunun İstanbullular ile başarıldığını söyledi.

Kadir Topbaş, "Yeni bir ders yılının daha başındayız. Aynı önerileri biraz daha ekleyerek ortaya koymaya çalışıyoruz. Buna riayet ettiğimiz zaman eğitim yılının ilk haftasındaki kaosu yaşamadan ve sağlıklı bir eğitim yılını birlikte mutlulukla başlatmış oluruz" dedi.

İlköğretim birinci sınıf öğrencilerinin gelecek pazartesi günü eğitime başlayacaklarını anımsatan Topbaş, onların okula bir hafta önce başlamasının da bir rahatlık getireceğini dile getirdi.

Topbaş, tüm okulların açılacağı 17 Eylül pazartesi ve onu takiben bir haftalık sürecin çok önemli olduğunu ifade ederek, "İstanbul'da 2 milyon 800 bin araç var. 17 Eylül pazartesi itibarıyla insanlar mecbur kalmadıkça, eğitim saatlerini meşgul edecek şekilde trafiğe çıkmasınlar veya araçları müşterek kullansınlar veya taksileri tercih etsinler. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Toplu taşıma araçlarını tercih etsinler. Özellikle güvenlik için ayrılmış olan emniyet şeritlerini kullanmasınlar" dedi.

İstanbul'un yaklaşık 14 milyon nüfusu, 2 milyon 322 bin öğrencisi ve 2 bin 582 okulu bulunduğunu ve 16 bin civarında da okul servisi aracının hizmet verdiğini vurgulayan Topbaş, bu nedenle erişimi noktasında sıkıntılar yaşandığını bildirdi.

Sürücülerin araç kullanırken trafik kurallarına, ışıklarına, şeritlere ve süratlerine özellikle dikkat etmeleri halinde zaman bu şehirde trafiğin daha düzenli hale geleceğine işaret eden Topbaş, özellikle eğitim yılı başında buna daha çok hassasiyet gösterilmesinin önemini vurguladı.

SERVİS ARAÇLARI

Öğrenci servislerinin okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarını bitireceklerini ve öğrencilerin alınacakları yerlerin belirleneceğini belirten Topbaş, servislerin mutlaka öğrenciyi evinden alıp akşam da evine bırakacağını söyledi.

Kadir Topbaş, "Çocuklarını okula servisle gönderen velilerin özel araçları yerine mutlaka servisleri kullanmaları, özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları trafik akışı açısından büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Bu yıl da memurların okulların açıldığı ilk hafta mesaileriyle ilgili değişiklik yapıldığını belirten Topbaş, "Okulların açıldığı hafta memurlar mesaiye saat 09.00'da başlayacak. Bu da bir rahatlık getirecektir" dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME olarak eğitim saatleri ile diğer mesai saatlerinin ayrıştırılması konusunda bir çalışma yaptıklarını da dile getirdi.

Kadir Topbaş, "17, 18 ve 19 Eylül günlerinde 06.00-10.00 ve 16.00-20.00 arasında İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro ve hafif metro ücretsiz olarak hizmet verecek" diye konuştu.

TAKSİCİLERİN FEDAKARLIĞI

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Silahyürekli'nin bir öneride bulunduğunu ve bir fedakarlık yaptığı ifade eden Topbaş, "Taksiler 17, 18 ve 19 Eylül günlerinde pik saatlerde sabah 06.00-10.00 ile öğleden sonra saat 16.00-20.00 arasında, yanında velisi olan ve olmayan öğrencilere yüzde 50 indirim yapacaklar" dedi.

Topbaş, İstanbul'un bir şantiye şehri kenti haline dönüştüğünü anımsatarak, bu çalışmaları yılın 2 ya da 3 ayına hapsetmeleri halinde çalışmaların 15-20 yıl da bitirilemeyeceğini, mecburen gece gündüz demeden çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

Ayazağa'da bir köprü açılışıyla ilgili 10 günlük süre verdiklerinde bazı bilim adamlarının bunun yetişmesinin mümkün olmadığını iddia ettiklerini, ancak bu çalışmayı 8 günde bitirdiklerini ve açılışın yapıldığını anlatan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğitim hayatını etkileyecek noktalardaki şantiyelerimizi eğitim yılının başlamasıyla durduruyoruz, daraltıyoruz ya da küçültüyoruz. Tabi ki devam etmesi gereken saatlerde çalışmalar devam edecek. Büyük şantiyeler daha derli toplu çalışacak. Bu konuda müteahhitlerimizin hassasiyet göstereceğine inanıyorum. İstanbul'un birçok noktasında kavşak ve yol çalışmaları devam ediyor. Tabi ki çalışmalar bittikçe trafiğin nasıl rahatladığını, tüm İstanbullular yaşadıkça görmekteler."

İETT'DEN EK SEFERLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yine geçen yıl olduğu gibi ilk bir hafta İETT'ye 800 ek sefer koyulacağını, kış tarifesine geçen İDO'nun da ek seferler düzenleyeceğini belirterek, "Okul servis araçlarına, Asya ve Avrupa yakasında arabalı vapuru kullanırken kendilerine öncelik tanınacak. Hatta öğrencimize ve geleceğimize saygıdan dolayı servis araçlarına trafikte geçiş üstünlüğü sağlamak lazım. Trafik akışını sağlamak için 194 kavşakta 2 bin 500'ü trafik polisi olmak üzere 7 bin 500 polis görev yapacak. Biz de buna ilaveten belirli noktalarda bin 37 zabıtamızla trafiğe destek vereceğiz" dedi.

Özellikle hasarlı trafik kazası yapan araçların trafiği etkilememesi için acil müdahale yapılacağını da ifade eden Topbaş, bu konuda şoförlerin de karşılıklı anlayış göstererek trafiği yoğunlaştırıcı unsuru ortadan kaldırmalarını rica etti.

Topbaş, çöp kamyonlarının temizlik çalışmalarının daha çok geceye aktarılacağını anlatarak, taksici esnafının da kısa mesafeye gitmeme, kısa mesafede yolcu almama gibi bir davranışta bulunmayacaklarını umduğunu söyledi.

Kadir Topbaş, Avcılar-Topkapı arasında hizmet verecek olan metrobüs hattının Küçükçekmece-Topkapı arasının 15 Eylül'e yetiştirilmesi için hummalı bir çalışmanın sürdürüldüğünü hatırlattı.

Trafikle ilgili hava denetimlerinin sürekli yapıldığını anımsatan Topbaş, okul saatlerinde de trafiğin havadan denetleneceğini bildirdi.

Topbaş, "2007-2008 ders yılının eğitim öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim kadromuza hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar diliyorum.

Diliyorum ki geçen senenin ilk bir haftasında yaşadığımız mükemmel trafik kullanma alışkanlığını tekrar ortaya koyarız. İstanbullular rahat etsin, öğrencilerimizin heyecanı trafik kaosuyla artmasın istiyoruz. Bu kurallara riayet edersek geçen yılki rahatlığı yine birlikte yaşarız" diye konuştu.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Silahyürekli de, ilk 3 gün indirim yapılması için bir prensip kararı aldıklarını ifade ederek, kentteki tüm taksicilerin bu karara uyacağını söyledi.

Silahyürekli, bir sorunla karşılaşanları (212) 283 65 42 numaralı telefonu arayabileceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem