Mehmetçikten PKK'ya Ağır Darbe

Siirt-Şirvan karayoluna mayın döşeyerek 4 askeri şehit eden, 4 askeri yaralayan terörist, Bitlis'te yakalandı.Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili olarak yapılan çok yönlü çalışmalar ile olay yerinde elde edilen delillerin değerlend

Mehmetçikten PKK'ya Ağır Darbe

Siirt-Şirvan karayoluna mayın döşeyerek 4 askeri şehit eden, 4 askeri yaralayan terörist, Bitlis'te yakalandı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili olarak yapılan çok yönlü çalışmalar ile olay yerinde elde edilen delillerin değerlendirilmesi sonucunda olayın faili olduğu tespit edilen kişinin Bitlis'te yakalandığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Siirt-Şirvan karayolunda 7 Haziran 2007 tarihinde Şirvan İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait zırhlı aracın yol kontrol ve arama noktasından dönüşü esnasında, terör örgütü PKK tarafından döşenen uzaktan komutalı mayının patlatılması sonucu 4 personel şehit olmuş, 4 personel yaralanmıştı.

Olayla ilgili olarak yapılan çok yönlü çalışmalar ile olay yerinde elde edilen delillerin değerlendirilmesi sonucu olayın faili olduğu tespit edilen Apdi Alpgut, 15 Ağustos 2007 tarihinde Bitlis Emniyet Müdürlüğü ile müşterek yapılan çalışma neticesinde Bitlis'te yakalanmıştır." Bitlis'te yakalanan Abdi Alpgut'un Şirvan'a getirildiği, sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem