Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları başladı

Vahim tablo; 70 milyon yaşadığı yer terk etti, Bunların 25 milyonu çocuk.

Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları başladı

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı / Ankara - Mülteci Destek Derneği tarafından başlatılan ‘Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları’ Ankara’da başladı.

3 gün sürecek seminerlere yerel gazetelerden temsilciler, Anadolu’dan gazeteciler katılırken Suriyeli Gazeteciler, yabancı ülkelerden medya temsilcileri de katıldı. Birinci gün Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca, AB Türkiye’deki Mültecilere Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı, AB Türkiye Delegasyonu Emma Clua Vandellos da katıldı.  Buluşmaların açılış konuşmasını Mülteci Destek Derneği Genel Koordinatörü Safa Karataş, yaptı. 

Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları başladı

25 MİLYONU ÇOCUK

Safa Karataş dünyada milyonlarca insanın istenmeyen nedenlerden ülkesini terk ettiğini ifade ederek şunları söyledi;

“Ben Safa Karataş. Projenin ortaklarından olan Mülteci Destek Derneği’nin Genel Koordinatörü olarak görev yapıyorum. Bilindiği üzere, Dünya, İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük insani krizlerinden birini yaşıyor. Dünyada bugün 70 milyona yakın insan, istenmeyen nedenlerden ötürü yaşadığı yeri terk etmiş durumdadır. Bu sayının 25 milyonu mülteci statüsünde ve bu 25 milyonun yarısından çoğu maalesef çocuklardan oluşuyor."

KRİZİN ÖNÜNE GEÇTİ

"Ülkemizin komşuları Suriye ve Irak da ne yazık ki bu sıkıntılı tabloda ve istatistiklerde önemli yer tutan iki ülkedir. Bugün ülkemiz 3.5 milyonu aşkın Suriyeli, yarım milyona yakın, büyük çoğunluğu Irak ve Afganistan kökenli, Suriyeli olmayan kişiye yeni bir ev, yeni bir umut olmuştur. Uluslararası kamuoyunda takdirle karşılanan, ilgili kurumlarımızın, ülkemizin ve milletimizin gösterdiği cömert tutum, bölgede çok daha büyük boyutlara varabilecek bir insani krizin bir nebze de olsa önüne geçmiştir."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca da konuşmasında, Suriyelilerin Avrupa’da yaşadığı zorulukları ve nasıl istenmediklerine vurgu yaparak,” Türkiye böyle bir drama sessiz kalamazdı” dedi.

AB Türkiye’deki Mültecilere Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı, AB Türkiye Delegasyonu Emma Clua Vandellos de, “Mülteciler için mali yardım aracı dediğimiz zaman bu öncelikle büyük resme bakmalıyız. 3,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Şunun farkındayız Türkiye çaba gösteriyor. Hem ülke hemde ülke vatandaşları tarafından. Türkiye’yi destekliyoruz. Desteklerimiz devam edecek. 6 milyar euro taahhütümüz vardı. Bunun 3 milyarını karşıladık. Diğer kısmını da karşılayacağız. 1,4 milyon eurosunu insani yardımlar için, diğer kısmının da mültecilerin entegrasyonu için kullanılmasını sağlayacağız. Eğitim ve diğer sosyal alanlarda projeler uygulayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem