'Medvedev Türkiye'de vurulacaktı'

İki Çeçen teröristin Rusya Devlet Başkanı’na yönelik suikast girişimi için Türkiye’ye geldiği öne sürüldü.Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in kurmayları ile birlikte Ankara'ya gerçekleştirdiği önemli ziyaret öncesi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), A

'Medvedev Türkiye'de vurulacaktı'

İki Çeçen teröristin Rusya Devlet Başkanı’na yönelik suikast girişimi için Türkiye’ye geldiği öne sürüldü.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in kurmayları ile birlikte Ankara'ya gerçekleştirdiği önemli ziyaret öncesi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), A.Y. ve S.K. adlı iki Çeçen teröristin Rus heyetini hedef alacak saldırı için Türkiye'ye geldiği şeklinde "duyum" aldı. MİT Müsteşarlığı, istihbarat konusunda İçişleri Bakanlığı'nı şifreli kripto ile bilgilendirdi.

İçişleri Bakanlığı da başta "suikast" olmak üzere bağımsızlık yanlısı Çeçen'lere destek verecek grup ve kitlelerin Rus Devlet Başkanı'na dönük "onur kırıcı" eylemler gerçekleştirmesini engellemek için güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarttı.

Medvedev'e daha önce Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkanları Bill Clinton, George Bush ve Barack Obama gibi "A" sınıfı koruma tedbirleri alınması kararlaştırıldı.

KORUMA ÇEMBERİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, "olası" terörist saldırılar ya da yumurtalı- domatesli vb. cisimler atılarak düzenlenebilecek onur kırıcı protesto gösterilerine karşı Ankara Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık Koruma Müdürlükleri'ni uyardı. Medvedev'in yakın koruma ekibinde Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü, dış çemberinde ise Ankara Emniyeti'nde görevli polisler konuşlandırıldı.

Keskin nişancı özel timciler ile bomba imha uzmanları muhtemel bir suikast girişimine karşı Medvedev ve heyetinin kaldığı otele yerleştirildi. Protesto gösterilerine karşı ise Medvedev'in kullanacağı güzergahlar Çevik Kuvvet timlerince adeta ablukaya alındı.

MİT ve Emniyet İstihbarat Dair e Başkanlığı, Dimitri Medvedev'e yönelik "sansasyonel" eylem için sahte pasaportla Türkiye'ye geldikleri tespit edilen iki Çeçen teröristinin peşine düştü. Ankara ve İstanbul'da Çeçen teröristlere karşı geniş çaplı soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem