Meclisten 3 yasaya onay çıktı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Bölgesinde Deniz Otoyollarının Geliştirilmesi Hakkında Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Devletlerin Ayda ve Diğer Gök Cisimlerindeki Faaliyetlerini Düzenleyen Anlaşmamıza Katılmamızı

Meclisten 3 yasaya onay çıktı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Bölgesinde Deniz Otoyollarının Geliştirilmesi Hakkında Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Devletlerin Ayda ve Diğer Gök Cisimlerindeki Faaliyetlerini Düzenleyen Anlaşmamıza Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ile Yunanistan Arasında İpsala-Kipi Sınır Geçiş Bölgesinde İki Ülke Arasında İkinci Bir Karayolu Sınır Geçişi Köprüsü İnşa Edilmesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, kabul edilerek yasalaştı.

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan anlaşmayı içeren tasarı üzerinde yaptığı konuşmada, Türk ve Yunan devlet adamlarının iki ülke ilişkilerinde ''Farklı dil'' kullandıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan'ı ziyaretinde, ''İki ülke arasında kadim dostluk var. İlişkilerde yeni bir dönemece girdik. Deniz ve ekmeği paylaşacağız. Dostluğumuz dünyaya örnek olsun'' dediğini hatırlatan Öymen, buna karşılık Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun, Erzurum'da ''Türkiye Kıbrıs'ta işgalcidir'' dediğini kaydetti.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas'ın ise Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile görüşmesinde ''Sizi ve bizi aynı barbarlar katletti'' dediğini belirten Öymen, ''Türk-Yunan ilişkileri tarihinde hiçbir Yunan devlet adamı böyle ağır hakarette bulunmamıştır. Buna aynı düzeyde hak ettiği cevabı vereceksiniz. Bunu yapacak olan Hükümet'tir'' dedi.

Yunanistan'ın sınıra tel örgü çekeceğini ifade eden Öymen, ''Bunun anlamı Yunanistan'ın, Türkiye ile AB arasına demirperde çekmek üzere olduğudur. Pek çok ülkeden kaçak göçmen geçişi var, hangi ülkeler arasında tel örgü var? Sadece bizimkinde olacakmış. Bunlar dostane olmayan yaklaşımlardır. Türkiye daima Yunanistan ile ilişkilerinde iyi niyetli, barışçıl ve iş birliğine açık davranmıştır'' diye konuştu.

CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır da aynı konuya değinerek, ''Berlin Duvarı yıkılırken, tel örgüyle sınır geçişini engelleme doğru değil. Bu konuda Dışişleri Bakanlığına önemli görev düşüyor'' görüşünü ifade etti.

MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı ise Yunanistan ile vize sorununu ortadan kaldırmak gerektiğini savunarak, iş adamlarının bölgede iş yaparken bu nedenle ciddi zorluklarla karşılaştığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem