Meclis'te yoğun mesai! Komisyonlar toplanacak

Meclis Başkanlığı'na Numan Kurtulmuş’un seçilmesinin ardından, şimdi gözler başkanlık divanı ve komisyonlara çevrildi.

Meclis'te yoğun mesai! Komisyonlar toplanacak

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta başkanlık divanı üyeleri ve idare amirleri ilan edilecek. Ayrıca siyasi parti gruplarının bildirdiği komisyon üyeleri de açıklanacak. Bu arada, Meclis ihtisas komisyonları toplanarak başkan ve sözcülerini de seçecek

Meclis Genel Kurulu salı günü yeni Başkan Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak. Genel Kurul’da Meclis Başkanlık Divanı üyeleri ile partilerin belirlediği komisyon üyelerinin isimleri ve TBMM idare amirlerinin isimleri okunacak.

MECLİS'E BİRER BAŞKANVEKİLİ VERECEKLER

28. dönemdeki sandalye dağılımına göre, AK Parti, CHP, Yeşil Sol Parti ve MHP birer meclis başkanvekili çıkarabilecek. Ayrıca AK Parti 2, CHP, YSP ve MHP birer ismi Meclis idare amiri olarak belirleyecek.

KOMİSYONLAR TOPLANACAK

Komisyonların kimlerden oluşacağı da bu hafta belirlenecek. Meclis’te grubu bulunan 5 siyasi partinin bildirdiği isimler komisyon üyeleri olarak kayda geçecek. Meclis ihtisas komisyonları, üyeleri ilan edildiği gün toplanarak başkan, başkan vekili ve sözcülerini seçim yoluyla belirleyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem