Meclis’te yeni haftada gündem yoğun! İşte masadaki konular

Emeklinin bayram ikramiyesini 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltecek kanun teklifi, yeni haftada Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.
Meclis’te yeni haftada gündem yoğun! İşte masadaki konular

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada emekli bayram ikramiyesinin artırılmasına yönelik düzenlemeyi görüşmek üzere toplanıyor. Genel Kurul’da ele alınacak teklif kapsamında emekli ikramiyesi 4 bin liraya yükseltilecek.

Emekli Bayram İkramiyesi 4 Bin Lira Oluyor

Mevcut durumda 3 bin lira olan bayram ikramiyesi, yapılacak düzenlemeyle 4 bin liraya çıkarılacak. Teklifin Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

15,5 milyon emekliye ödeme yapılacak olan bayram ikramiyesi zammının, 2025 yılı bütçesine 28,4 milyar lira ilave maliyet oluşturacağı hesaplanıyor.

Teklifin kabul edilmesi durumunda, bayram ikramiyelerinin 24 Mart Pazartesi ile 28 Mart Cuma tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Biletsiz Yolcu Taşıyanlara ve Yetkisiz Acentelere Cezalar Artıyor

Meclis’te görüşülecek düzenleme kapsamında, Karayolları Taşıma Kanunu'nda da değişiklikler yapılacak. Buna göre:

Biletsiz yolcu taşıyanlar ve sözleşmesiz taşımacılık yapanlara 85 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Yetki belgesi olmadan acente veya taşıma işleri komisyonculuğu yapanlara 250 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

Doğum Yardımı Artıyor

Teklifte yer alan bir diğer düzenleme de doğum yardımlarının artırılması olacak. 1 Ocak 2025 ve sonrasında doğan çocuklar için başvuru yapan ailelere:

Tek seferlik veya çocuk 5 yaşına gelene kadar aylık doğum yardımı yapılacak.

Her bir çocuk için ödenecek yardım miktarı Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Meclis Yangın Faciasını Araştırıyor

Yeni haftada Meclis komisyonları da yoğun bir gündemle toplanacak.

Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin araştırma komisyonu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ile akademisyenleri dinleyecek.

Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinden bilgi alacak.

Siyasi Partilerin Grup Toplantıları Yapılacak

TBMM’de Salı ve Çarşamba günleri, Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler, grup toplantılarını gerçekleştirecek. Liderlerin gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir