Mattia Ahmet Minguzzi'nin cinayetinde ilk duruşma: Sanıklar hakim karşısında

İstanbul Kadıköy’de bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin davası başladı. 15 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan iki sanık, ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
Mattia Ahmet Minguzzi'nin cinayetinde ilk duruşma: Sanıklar hakim karşısında

İstanbul Kadıköy’de bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi cinayetine ilişkin açılan davada, sanıklar bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

‘Çocuğa karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla yargılanan iki sanık hakkında 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşma, Kartal’daki Anadolu Adliyesi 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Duruşma Öncesi Yoğun Katılım

Duruşma öncesinde, baba Andrea Minguzzi, anne Yasemin Akıncılar, yakınlar ve taraf avukatları adliyede hazır bulundu. Aileye destek vermek amacıyla birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş da mahkeme önünde toplandı. Duruşmaya katılmak isteyen bazı avukatlarla güvenlik görevlileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı öğrenildi.

Olayın Geçmişi

Olay, 24 Ocak Cuma günü saat 08.25 sıralarında Kadıköy’deki tarihi Salı Pazarı’nda meydana gelmişti. İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu olan Mattia Ahmet Minguzzi, görgü tanıklarının ifadelerine göre, pazara gitmeden önce bisikletli bir grupla tartışma yaşamıştı. Tartışmanın ardından alışveriş yapmak için pazara giden Minguzzi, aynı gruptan olduğu öne sürülen B.B. tarafından beş yerinden bıçaklanmış, yanında bulunan diğer şüpheli U.B. ise yere düşen genci tekmelemişti.

Ağır yaralanan Mattia Ahmet Minguzzi, kaldırıldığı hastanede 15 gün süren tedaviye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olay sonrası gözaltına alınan ve 15 yaşında oldukları belirlenen B.B. ve U.B. hakkında ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan 18’er yıldan 24’er yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Öte yandan Trabzonspor taraftarları da destek için Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde olacak.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir