MASAK'tan Akman'a inceleme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile harekete geçen Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, “Deniz Feneri” soruşturmasında adları geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin mal varlıkları ile v

MASAK'tan Akman'a inceleme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile harekete geçen Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, “Deniz Feneri” soruşturmasında adları geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin mal varlıkları ile varsa ortağı oldukları şirketlerin mal varlıklarına ilişkin inceleme başlattı.

“Deniz Feneri” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığına yazı yazarak, soruşturmada adları geçen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, kanalın yönetim kurulu üyeleri İsmail Karahan ve Mustafa Çelik ve şirket ortağı Harun Kapuyoldaş ile Almanya'daki Deniz Feneri Derneği yöneticisi Mehmet Gürhan'ın kişisel mal varlıkları ile bu kişilerin varsa ortağı oldukları şirketlerin mal varlıklarının incelenmesini istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile harekete geçen MASAK, bu kişilerin, kişisel mal varlıkları ile ortağı olduğu şirketlerin mal varlıklarını incelemeye aldı.

İnceleme kapsamında, yasal olmayan yollardan para girişi olup olmadığı ile kara para aklanıp aklanmadığı araştırılacak.

MASAK, elde ettiği bulguları, “Deniz Feneri” soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler