Market poşetlerine zam yapıldı mı ? Bakanlıktan açıklama geldi

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar açıklama yaptı

Market poşetlerine zam yapıldı mı ? Bakanlıktan açıklama geldi

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, poşet fiyatlarının 30 kuruşa yükseldiği iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Birpınar, "Poşet ücreti 2020'de de 25 kuruş olarak devam edecek" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin 5. Bölümü'ne göre, çevreyi kirleten atıklar için tahsil edilen geri kazanım katılım payı tutarlarına yeniden değerleme oranı kadar, yani yüzde 22.58 oranında zam yapılması öngörülüyor.

2020'DE 30 KURUŞ MU OLACAK?
Yönetmeliğe göre plastik poşetlerin 2020'de 30 kuruşa çıkması beklenirken; söz konusu iddialar sonrası açıklama geldi. Bakan Yardımcısı iddiaları yalanladı.

BAKAN YARDIMCISI'NDAN AÇIKLAMA
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Poşet ücreti 2020'de de 25 kuruş olarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler