Mardin'de göçük!

Mardin' in Midyat ilçesi Barıştepe köyünde tandır yapmak için yapılan kazıda göçük oldu.1 kişi öldü, 7 kişi göçük altında.

Mardin'de göçük!

Mardin'in Midyat İlçesi Barıştepe Köyü'nde tandır yapımında kullanmak üzere arazide toprak almak için kazı yapan köylüler meydana gelen göçükte toprak altında kaldı. Göçük altında kaldığı tahmin edilen 12 kişiden 6 kişi yaşamını yitirdi.

Midyat'a 25 kilometre mesafede bulunan Barıştepe Köyü'ndeki bugün saat 16.00 sıralarında köye 500 mesafede bulunan daha önce kazılan araziye toprak çıkarmak üzere gitti. Köylüler, kovalarla toprak çıkarırken, aniden göçük meydana geldi,ilk belirlemelere göre 12 kişi toprak altında kaldı.

Köylüler göçük altında kalanları kurtarmak için seferber olurken, yapılan çalışmalada Şevkiye Altunkaya (23), Mükrime Batı (52), Aziz Batı (22), Leyla Uvbar (15) sağ olarak çıkarıldı. Çıkarılanlar, tedavi edilmek üzere Midyat Devlet Hastanesi'ne götürüldü.Köylüler bir yandan arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken haber vermeleri üzerine bölgeye jandarma, çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekipleri gönderildi. Yapılan çalışmalarda henüz isimleri açıklanmayan 6 kişinin cesedine ulaşıldı.

KAYMAKAM: TOPRAK ALTINDA 4-5 KİŞİ DAHA VAR
Midyat Kaymakama Fatih Akkaya, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şu ana kadar 6 kişinin cesedi çıkarıldı. Hala toprak altında 4-5 kişinin olduğunu tahmin ediyoruz. Bu kişilere ulaşılmaya çalışıyoruz. Ancak, 1.5 saattir toprak altındalar umudumuz tükeniyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem