Manzara için canından oldu

Bursa’da, 3 arkadaşı ile birlikte gezmek için Uludağ’a çıkan 51 yaşındaki İsmet Tokat, Balaban Köyü ormanlık alanında bulunan kayalıklarda şelaleyi izlemek isterken, dengesini kaybedince 100 metre yükseklikten düştü. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine k

Manzara için canından oldu

Bursa’da, 3 arkadaşı ile birlikte gezmek için Uludağ’a çıkan 51 yaşındaki İsmet Tokat, Balaban Köyü ormanlık alanında bulunan kayalıklarda şelaleyi izlemek isterken, dengesini kaybedince 100 metre yükseklikten düştü. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine kısa sürede gelen polis, sağlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri patika yollardan 2 kilometrelik uzaklığı 1 saatte yürüyerek İsmet Tokat’a ulaştı. Vücudunda kırıklar oluşan ve aşırı kan kaybeden İsmet Tokat, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde eşinden ayrı yaşayan emekli ve 1 çocuk babası İsmet Tokat, dün havanın sıcak olmasından dolayı 3 arkadaşı ile birlikte Uludağ eteklerindeki tarihi Cumalıkızık Köyü'ne gezmeye gitti. Tokat, daha sonra arkadaşları ile birlikte ormanlık alanda yürüyüş yapmak için yola çıkan İsmet Tokat beraberindekilerle birlikte ormanlık alanda 5 kilometre yürüyerek Balaban Köyü Şelale Mevkii’ne geldi. Arkadaşlarının yürümeye devam etmesine rağmen İsmet Tokat, Şelaleyi izlemek için 100 metre yükseklikteki kayalıkların üzerine çıktı. Dengesini yitiren İsmet Tokat düştü. Acı içinde kıvranan İsmet Tokat’ın çığlıkları üzerine arkadaşları döndüğünde İsmet Tokat’ın kayalıklar arasında sıkıştığını görünce durumu polise bildirdi. 

Kısa sürede gelen ekipler ağır yaralı İsmet Tokat’ı kurtarabilmek için 112 Acil Servis ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden yardım istedi. Gelen kurtarma ekipleri 2 kilometrelik yolu ormanlık alanda patika yollardan geçtıkten sonra 1 saat yürüyerek İsmet Tokat’ın yanına ulaştı. 

Sağlık ekipleri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen vücudunda kırıklar oluşan ve aşırı kan kaybeden İsmet Tokat kurtarılamadı. Cumhuriyet Savcısının yaptığı inceleme ardından İsmet Tokat’ın cenazesi aynı yol güzergahı kullanılarak İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafından sedyeye konularak yaklaşık iki saatlik yürüyüş ardından indirildi. 

Tokat’ın cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler