Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması! "Benim için görevdir"

Seçimlere kısa süre kaldı. 6’lı Masa’nın 2 Mart’ta yapacağı ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ gündemiyle toplantıda liderler isimler üzerinden değerlendirme yapacak.

Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması! "Benim için görevdir"

Masada konuşulan 3 isimden biri olan Mansur Yavaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yavaş, masanın kendisini aday göstermesi halinde bunu görev olarak kabul edeceğini söyleyerek adaylığa açık kapı bıraktı.

Seçimlere kısa süre kala 6'lı masanın adayı henüz netlik kazanmazken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, masada 3 ismin konuşulduğunu ve bu isimlerin; Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olduğunu ilk kez açıkladı.

 Masaya gelen bu isimler bu konu hakkında hiç açıklama yapmazken ilk açıklama ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. Habertürk canlı yayınında soruları cevaplayan Mansur Yavaş, masanın kendisini aday göstermesi halinde bunu 'görev' olarak kabul edeceğini söyledi. 

"BENİM İÇİN BİR GÖREVDİR"
Yavaş, olası cumhurbaşkanlığı adaylığına dair önceki açıklamalarını hatırlatarak bunun altılı masanın kararı olduğunu söyledi.

Yavaş kendisine yöneltilen "Altılı masa sizi aday gösterirse olursunuz, göstermezse olmazsınız' diye anlıyorum" sözüne “Bu benim için görevdir o zaman ama sayın genel başkanlar Kılıçdaroğlu ve Akşener’in ortak iradesine karşı bir hareket yapmam mümkün değil” cevabını verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem