Manga'nın büyük başarısı

Sahneye 14'üncü sırada çıkan Manga, We Could Be The Same (Aynı Olabiliriz) isimli parçasını başarılı bir performansla sergiledi. Şarkıların seslendirilmesinin ardından yarışmaya katılan ülkelerin başkentlerine bağlantı yapılarak sonuçlar alındı. Sonuçlara

Manga'nın büyük başarısı

Sahneye 14'üncü sırada çıkan Manga, We Could Be The Same (Aynı Olabiliriz) isimli parçasını başarılı bir performansla sergiledi. Şarkıların seslendirilmesinin ardından yarışmaya katılan ülkelerin başkentlerine bağlantı yapılarak sonuçlar alındı. Sonuçlara göre Almanya birinci olurken, ülkemizi temsil eden Manga ise 2'nci oldu. Böylece Eurovision'da 1, 3 ve 4'üncülüğü olan Türkiye, 2'ncilik de elde etmiş oldu.

SEN DE Mİ FRANSA 

Yarışmada Fransız France 3 sunucuları Manga'yı beğenmediklerini söyledi. Türkiye'yi temsil eden Manga’nın parçasının hemen ardından “Hoşa giden bir müzik değil, Türkiye'nin hiç şansı yok, kimse bu müziğe oy vermez” diye yorum yapan sunucular oylama sırasında Türkiye'ye puanlar geldikçe “İnanılır gibi değil. Bu nasıl müzik zevki? Bu melodiye nasıl puan verilir?” dedikten sonra Fransa'dan Türkiye'ye 12 puan gelmesi üzerine “Sen de mi Fransa? Fransa'nın bile müzik zevki kötü yönde değişmiş” diye konuştu.

KOMŞUDAN OY YOK

Finalde Manga’ya Fransa, Hırvatistan ve Azerbaycan 12’şer, İngiltere, Makedonya, Bulgaristan ve Almanya 10’ar puan verirken, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin hiç puan vermemesi dikkati çekti.

SELAM VERMEDİ

Yarışmanın ardından veda partisine aileleriyle birlikte giden sanatçılar sabaha kadar eğlendi. Bu arada partide, 2009’daki şarkı yarışmasında Norveç’e birincilik getiren Alexander Rybak, Manga ile fotoğraf çektirmeyi reddetti.

Eurovision tarihinde ilk skandal

FİNALDE İspanya’yı temsil eden Daniel Diges sahnedeyken, kırmızı şapkalı biri ekibe karıştı. Neşeyle dans eden adamı görevliler sahneden indirip tutukladı. İspanya’nın şovunu çalan ve itiraz ederek finalin sonunda bir kez daha sahneye çıkmalarına neden olan kişi, “Jimmy Jump” olarak bilinen İspanya vatandaşı Jaume Marquet Cot’dan başkası değildi. Önemli spor müsabakalarında sahaya girip dikkat çekici eylemler yaparak ünlenen Katalan emlakçı, İsviçre’de düzenlenen Euro 2008’deki Almanya-Türkiye yarı final maçı sırasında da durum 2-2 iken sahaya girmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem