Maltese Terrier Köpeklerle Hayatınıza Neşe Katın!

Maltese Terrier, çok şirin olan görüntüsü ile neşe kaynağı olan bir köpek türüdür.

Maltese Terrier Köpeklerle Hayatınıza Neşe Katın!

Maltese Terrier, özel görüntüsünü oluşturmakta olan bembeyaz tüyleri, tüylerinin dalgalı şekli ve çok şirin olan görüntüsü ile neşe kaynağı olan bir köpek türüdür.

Boncuğu anımsatan göz şekli ile görenleri kendine hayran bırakan bir duruşa sahiptir. Malta’da yetişen ve bu bölgeye ait olan kökeni ile şimdilerde dünyanın farklı noktalarında ilgi odağıdır.

Soyluluğun simgesi olarak antik dönemde oldukça önem gösterilmekte olan Maltese Terrier, geçmişin en eski ırkı olarak da bilgiler arasında yer almaktadır.

Bu köpek ırkı, sahip olduğu özellikleri ve kendine has bakım yöntemi ile aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır.

Maltese Terrier Özellikleri nelerdir?
Sahip olduğu vücut ölçüleri ile tüm köpek ırkları arasında küçük köpekler skalasında yer almakta olan Maltese Terrier, 1 kg ila 3 kg arasında değişen ağırlığa sahiptir.

Boy uzunluğu anlamında da küçük uzunluklara sahiptir. 20 ila 25 cm arasında değişen boyu ile kendine has özelliklerden oluşmaktadır.

Tüyleri bakımından gür tüy özelliğine sahipken pamuğu andıran ve dalgalı bir şekle sahip olduğunu söylemek isteriz.

Renk bakımından ise beyaz ve beyazın tonlarından olan kırık beyaz şeklinde dünyaya gelmektedirler.

Köpek ırkları arasında da zekâsı ile ön plana çıktığı ortadadır. Oyun oynamaktan hoşlanan ve yaş itibari ile ise 12 yıldır süren bir yaşam standartlarına sahip köpek ırkıdır.

Maltese Terrier köpek ırkı, tam anlamıyla ilgi ve sevgi isteyen bir köpek türüdür. Maltese Terrier özellikleri arasında ilgi bağımlısı olması en çok bilinen özelliğidir.

Sakinliği ile ön plana çıkmakta olan bu köpek türü, oyun delisi ve hareket etmekten hoşlanan bir Malta köpeği olarak anılmaktadır.

Çocuklar ile pek iyi geçinmeyen köpek türü olarak da farklı bir özelliğe sahip olduğundan bahsetmek mümkündür. Farklı hayvanlar ile kolay anlaşma sağlarken çocuklara karşın farklı iletişim duyguları bulunmaktadır. Bu olumsuz durum için farklı yöntemler tercih edilerek önüne geçilebilmektedir. Maltese Terrier, küçük yaşta evlat edinildiğinde çocuklar ile iletişimi kuvvetli bir biçimde yetişerek bu sorun çözülebilmektedir.

Maltese Terrier köpek ırkı, soğuk havalardan pek hoşlanmayan ve bu konuda direncinin düşük olduğunu söylemek isteriz.

Havlama anlamında da diğer türlere göre daha fazla ses çıkarma özelliğine sahiptir.

Maltese Terrier Köpeklerde Bakım
Bakım konusunda diğer köpek ırklarına göre daha fazla detaya sahip olan Maltese Terrier, sahiplenme durumunda iyi düşünülmesi gereken bir türdür.

Özel tüylü yapısı ve sıklıkla tarama gerektiren özelliği itibari ile bakım sırasında daha fazla zaman almaktadır. Yıkanma konusunda da aynı şekilde özel bir bakım gerektirmektedir.

Sıklıkla ağız ve göz çevresinde oluşan lekelenme sorunları için sıklıkla yıkanma durumu ortaya çıkmaktadır.

Kulak sağlığı bakımı anlamında da Maltese Terrier, özel bir hassasiyete ihtiyaç duymaktadır. Sıklıkla kılların kısaltılması gerekirken aynı zamanda kulak içi temizliğinde de titiz davranılmalıdır.

Normalde diğer köpek cinslerine göre daha sık bir şekilde tuvalet ihtiyacı da ortaya çıkagelmektedir.

Maltese Terrier Köpeklerde Eğitim Süreci
Maltese Terrier köpek ırkı çok zeki bir köpek türüdür. Özellikle oyun ile ilgili olarak çok fazla ilgiye ihtiyaç duymaktadırlar. Sahip oldukları oyun becerisi sayesinde eğitimi oldukça pratik ve kolay olmaktadır.

Oyun özelliği en özel şekilde yönlendirilerek hızlı eğitim ortaya çıkarılmış olmaktadır.

Sahibine olan bağımlılığı ile da çok iyi bilinen bir ırktır. Bu sebeple; bağlı olması özelliği ile verilen komutları daha kolay yerine getirebilmektedir.

Maltese Terrier köpeği, sıklıkla havlayan bir köpektir. Bu durumun önüne geçebilmek için özel eğitim alınabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem