Mahkemeden kadınları çıldırtacak karar!

Aldatan kocasını affeden kadın bir kez daha aynı kadınla yakalayınca soluğu mahkemede aldı. Ancak davayı kaybetti. Kadının son umudu olan Yargıtay ise'Affedilen eşin yeniden aynı kadınla ilişkisi ihanet sayılmaz” kararını verdi.Daha önceki bir davada, “Bi

Mahkemeden kadınları çıldırtacak karar!

Aldatan kocasını affeden kadın bir kez daha aynı kadınla yakalayınca soluğu mahkemede aldı. Ancak davayı kaybetti. Kadının son umudu olan Yargıtay ise'Affedilen eşin yeniden aynı kadınla ilişkisi ihanet sayılmaz” kararını verdi.

Daha önceki bir davada, “Bir kerealdatmadan bir şey olmaz” diyen Yargıtay, yine çok ses getirecek bir karara imza attı.  Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin verdiği “Aldatan kocayı eşi bir defa affetmişse; kocanın aynı kadınla tekrarlanan birlikteliği aldatmak sayılmaz” kararını doğru bularak onadı. Çok tartışılacak karara göre bu durumda sadece yeni bir kadınla birliktelik aldatmak sayılacak.

Tazminatı reddetti

Olay şöyle gelişti: A.Y. isimli koca, eşi K.Y. aleyhine şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. İstanbul Anadolu 5. Aile Mahkemesi'nde görülen davasında K.Y. kocasının kendisini birinci kez aldattığında yuvasını korumak için affettiğini ama aynı kadınla ikinci kez aldattığını belirterek tazminat talebinde bulundu. İhanetle suçlanan koca iddiayı reddetti ve karısının kendisine hakarette bulunduğunu belirtti. Çiftin ve tanıklarının ifadesinin ardından mahkeme, kadının tazminat talebini reddetti ve çiftin boşanmasına karar verdi.

Hakaretle eşit suç

“Aldatan kocayı eşi bir defa affetmişse; kocanın aynı kadınla tekrarlanan birlikteliği aldatmak sayılmaz, bu nedenle koca boşanmada ağır kusurlu değildir” diyen mahkeme kararında ayrıca “Kocanın eşini, ikinci defa aynı kadınla aldatması ile eşin kocaya hakaret etmesi eşit oranda kusurdur” tespitinde bulundu. Yerel mahkemenin bu kararı davalı kadının avukatlarca temyiz edildi. Daha önce pek çok tartışmalı karara imza atan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin aldatan koca lehine olan bu kararını onadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler