Madencilerin isimleri açıklandı

Türkiye'nin sıcak gündemi Zonguldak'tan gelen haberle sarsıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait yeni açılan maden ocağında dün saat 13:30 sıralarında bir patlama meydana geldi. 540 metre derinliğinde yaşanan patlamada 10 i

Madencilerin isimleri açıklandı

Türkiye'nin sıcak gündemi Zonguldak'tan gelen haberle sarsıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait yeni açılan maden ocağında dün saat 13:30 sıralarında bir patlama meydana geldi. 540 metre derinliğinde yaşanan patlamada 10 işçi yaralandı. Yaralılar, ocaktan çıkartılarak ambulanslara taşındı. Ancak dakikalar ilerledikçe yerin altından gelen sesler yürekleri yaktı. Çünkü yetkililer, yerin 540 metre altında 32 işçinin mahsur kaldığını açıkladı. Madenci yakınlarının umutlu bekleyişi devam ederken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Zonguldak Valisi Erdal Ata mahsur kalan işçilere ulaşılmaya çalışıldığını belirterek, "Ocakta 360 ve 460 kodunda çalışan işçilerde bir şey yok. 540 metre kodunda galeri açma çalışmalarını yürüten taşeron firmaya bağlı çalışan işçilerden ise haber alınamıyor" dedi. TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur ise ekiplerin eksi 540 koduna ulaşmaya çalıştığını belirterek, "Patlamayla birlikte haberleşme sistemi arızalandı. Bundan dolayı işçilerle iletişim kuramadık. Kurtarma ekipleri başka kuyudan maden ocağına inerek olay yerine ilerliyor" dedi. Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, hemen bölgeye hareket etti.

NEDENİ BELLİ DEĞİL
Zonguldak Valisi Erdal Ata, olayın neden kaynaklandığına dair bir bilgi olmadığını söyledi.
Ata, "Duman çıktığına göre patlama sırasında yangın da çıkmış olabilir. Olayın neden kaynaklandığına yönelik bilgimiz yok. Ekipler gerekli incelemeyi yaptıktan sonra net bir şey söyleyebiliriz.
Patlama elektrik trafosunun patlamasından da kaynaklanabilir" dedi.

ACI GEÇMiŞ

Zonguldak'ta, taş kömürü üretiminin başladığı 1848'den bugüne kadar ocaklarda yaşanan kazalarda en fazla can kaybı göçüklerde verildi. Bu süre içinde 4 bini aşkın madenci hayatını kaybetti. 1939 yılında toplam 55 madencinin ölümüne yol açan göçükler, özellikle 2000'li yıllardan itibaren önemli ölçüde azaldı. Kozlu'da 1992'de 263 madencinin hayatını kaybettiği grizu faciası ise kara elmasın en kara faciası olarak tarihe geçti.

YAKINLARI ENDİŞELİ

Patlamayı öğrenerek olay yerine akın eden madencilerin yakınları sinir krizleri geçirdi.
Acılı aileler, gözyaşları içinde yetkililerden iyi bir haber duymak için bekledi. Feryat eden kadınlar, "Canlarımız nerede" diye ağladı. Bu arada patlamanın dehşeti yer üstüne de yansıdı.
Kuyuyu çevreleyen binanın çatısında ve camlarda kırıklar oluştuğu gözlendi.

İŞTE GÖÇÜKTE KALAN İŞÇİLER:
Adem Çengel
Ahmet Karabektaşoğlu
Dursun Kartal
Erdem Alkin
Ekrem Akkaya
Engin Düzcük
Erkan Taşdemir
Erman Çaylıoğlu
Hasan Akbaba
Hasan Ersin
Hüseyin Arslan
İlker Bebek
İsmail Fidan
Kadir Ötgüç
Koray Kebabcı
Murat Özbay
Mustafa Zoroğlu
Ramazan Bakıroğlu
Ramazan Yavuz
Sabri Özdal
Sadık Kocakaya
Samet Aydın
Serkan Yılman
Şahin Ataman
Şahin Tavukçu
Şeref Akdoğan
Tarık Candemir
Veli Akyüz
Volkan Candemir
Yunus Ekmekçi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem