Maden suyu havuzunda serinlik!

Tokat'ın Niksar İlçesi'ne bağlı Akıncı Köyü sınırları içerisinde 2010 yılında kurulan bir tesisin maden sularında kullandığı mineralli sudan oluşan şelale ve doğal havuz, hafta sonu vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.Kelkit Çayı üzerine kurulan yaklaşık

Maden suyu havuzunda serinlik!

Tokat'ın Niksar İlçesi'ne bağlı Akıncı Köyü sınırları içerisinde 2010 yılında kurulan bir tesisin maden sularında kullandığı mineralli sudan oluşan şelale ve doğal havuz, hafta sonu vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

Kelkit Çayı üzerine kurulan yaklaşık 200 metrelik asma köprüden karşıya geçen yöre sakinleri ormanlık alan içinden geçerek yerin 450 metre altından çıkan mineralli suların toplandığı havuzda ve kayalıklar arasında bulunan şelalede serinliyor.

Bazıları da Kelkit Çayı'na girerek yüzüyor. Mineralli sudan oluşan havuzun, böbrek, romatizma ve eklem hastalıklarına iyi geldiği iddia ediliyor. Çocukları ile birlikte havuza gelen emekli öğretmen Selim Kılıç, mineralli sudan dolayı alanda çok güzel bir ortam oluştuğunu belirtti . Yüzmeye gelenler de suyun çok soğuk olduğunu ancak insanı üşütmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem